Головна Новини Світ Росія Росія розмістила ракетні комплекси на Курильських островах
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія розмістила ракетні комплекси на Курильських островах

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу повідомив, що російська армія розмістила ракетні комплекси "Бастіон" на одному з Курильських островів.

22 березня 2023, 15:00
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Між Японією та Росією існує давня суперечка через Курильські острови. Японія стверджує, що ця територія була анексована Росією. Тепер міністр оборони Сергій Шойгу заявив, що на одному з островів розміщено берегові ракетні комплекси. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання The Guardian.

Росія розмістила ракетні комплекси на Курильських островах

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу. Фото з відкритих джерел

Японія критикує Росію та відкрито заявляє про свої територіальні претензії на Курильські острови. Японці стверджують, що ці території були анексовані Радянським Союзом у часи Другої світової війни і досі не повернулись під керівництво азійської країни. Саме територіальна суперечка не дала змоги підписати мирний договір між СРСР та Японією після завершення Другої світової війни.

22 березня міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що Росія розгортає дивізіон ракетних систем берегової оборони "Бастіон" на одному з Курильських островів, а саме Парамушир. За словами Шойгу це частина глобальних ініціатив від Російської Федерації, які мають на меті збільшити оборону у далекосхідних регіонах країни.

Японія не претендує на всі Курильські острови, а лише на частину з них. Острів Парамушир не входить в коло інтересів Японії і азійська країна не називає його своєю територією.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, поки лідер КНР Сі Цзіньпін відвідав свого авторитарного колегу у Москві, конкурент Китаю в азійському регіоні неочікувано прибув в Україну.

Також "Коментарі" писали про п’ять головних висновків переговорів російського президента Володимира Путіна та лідера Китайської Народної Республіки Сі Цзіньпіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини