Головна Новини Світ Росія Росія визнає "Л/ДНР" у межах Донецької та Луганської областей - росЗМІ (ОНОВЛЕНО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія визнає "Л/ДНР" у межах Донецької та Луганської областей - росЗМІ (ОНОВЛЕНО)

21 лютого президент РФ Володимир Путін офіційно визнав "ЛНР" та "ДНР"

22 лютого 2022, 10:00 comments1297
Поділіться публікацією:

Псевдореспубліки "ЛНР" та "ДНР" будуть визнані Російською Федерацією в межах відповідних областей. Про це РИА-Новости повідомив голова комітету Державної думи Росії у справах СНД Леонід Калашніков.

Росія визнає "Л/ДНР" у межах Донецької та Луганської областей - росЗМІ (ОНОВЛЕНО)

Володимир Путін - фото з відкритих джерел

У понеділок, 21 лютого, глава Кремля Володимир Путін у телезверненні заявив про необхідність "негайно визнати суверенітет "ЛНР" та "ДНР". Того ж вечора президент Росії поставив підпис під відповідними указами.

Зазначимо, що спочатку російські ЗМІ повідомляли, що псевдореспубліки будуть визнані в тих межах , які зараз фактично встановлені. У Кремлі заявляли, що всі інші території "перебувають за рамками юридичних дій".

ОНОВЛЕНО. Пізніше голова думського комітету у справах СНД, євразійської інтеграції та зв'язків із співвітчизниками Леонід Калашніков у коментарі виданню "Підйом" заявив, що в угодах з "республіками" немає жодного слова про кордони, і її демаркація – це турбота Донецька та Луганська.

"Угода не уточнює кордонів. Не знаю, хто запустив цю качку, що ми визнаватимемо "ДНР" та "ЛНР" у межах Донецької та Луганської областей. У угоді йдеться про конкретні речі в галузі дружби, співпраці, безпеки та взаємної допомоги. Усі решта – це питання вже зовсім не для Росії, а, звісно, ​​"ДНР" та "ЛНР"", – сказав він.

Після того, як президент Росії Володимир Путін підписав указ про визнання так званих "ЛДНР" та про введення російських військ на територію окупованого Донбасу, президент України Володимир Зеленський провів серію телефонних розмов зі світовими лідерами і лише потім звернувся у своєму відеозверненні до українського народу. У зверненні до українців Зеленський спробував відповісти на запитання "що буде далі?"

Володимир Зеленський наголосив на тому, що Україна послідовна у своїх діях. Країна хоче миру. Україна вже ініціювала низку зустрічей та консультацій: із державами Радбезу ООН, проведення спеціального засідання ОБСЄ. Президент наголосив, що Україна просить, щоб на повну силу включилася в роботу СММ ОБСЄ, щоб не було провокацій та подальшої ескалації. Президент наполягає на зустрічі лідерів Нормандського формату.

Про те, що буде далі, після визнання "Л/ДНР" порталу "Коментарі" також розповіли експерти.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини