Головна Новини Світ Росія Росія взялася до розпродажу резервного золота: Що з того
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія взялася до розпродажу резервного золота: Що з того

Росія продала майже 12 тонн золота з коштів Фонду національного добробуту

11 квітня 2023, 18:58 comments1590
Поділіться публікацією:

Дефіцит російського бюджету потрібно чимось перекривати. Зовнішніх запозичень взяти неможливо, це санкційно-обмежені послуги. Тому єдиний спосіб — залазити у Фонд національного добробуту Росії. Про це в Телеефірі заявив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, пишуть "Коментарі".

Росія взялася до розпродажу резервного золота: Що з того

Московія розпродає резервне золото тоннами

Так він прокоментував інформацію, що для покриття бюджету Росія зараз розпродає буквально тоннами своє резервне золото. За останні 3 місяці, за даними Мінфіну РФ, Росія продала майже 12 тонн золота з коштів Фонду національного добробуту.

“Яким чином там це можна зробити, ми бачимо — продаж золота, продаж тієї валюти, тих же самих юанів, які там були, — це єдиний спосіб на сьогодні покрити той божевільний дефіцит російського бюджету, який вже сформувався. Разом із цим потрібно розуміти, що і в лютому, і в березні на 15-20% щомісяця скорочувалися бюджетні витрати. Тобто нинішній рівень дефіциту бюджету РФ досягнуто насамперед шляхом того, що досить серйозно скорочуються або переносяться на пізніший період бюджетні видатки”, — каже Пендзин.

Економіст зазначив, що навіть попри таке скорочення, рівень бюджетного дефіциту за перші 3 місяці 2023 року склав понад 70% від річного обсягу бюджетного дефіциту РФ.

“Нагадаю, що дефіцит бюджету на 2023 рік заплановано в розмірі 3 трлн рублів. А за даними 3 місяців, при шаленому скороченні бюджетних витрат вдалося утримати дефіцит на рівні 2,4 трлн”, — сказав Олег Пендзин.

Нагадаємо, "Коментарі" писали про те, що МВФ і Світовий банк закриють російські "лазівки" у санкціях.

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, що до Росії повертаються сталінські часи, там зараз лише бракує репресій серед найвищої номенклатури, які ще, схоже, попереду.

Читайте також на шпальтах "Коментарів" — економічні наслідки російського вторгнення виходять далеко за межі України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини