Головна Новини Світ Росія Росія знову не при справах і з НАТО немає проблем – про що нові виправдання Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Росія знову не при справах і з НАТО немає проблем – про що нові виправдання Путіна

Фактично президент Росії визнав, що зробив помилку, розпочавши війну проти України, але зупинити агонію він уже не може

30 червня 2022, 13:00 comments2001
Поділіться публікацією:

Російський диктатор Володимир Путін під час саміту Каспійської п'ятірки у столиці Туркменістану (Ашхабад) видав чергову порцію провокаційних заяв щодо війни в Україні. Так, за його словами, РФ нібито не обстрілювала торговий центр у Кременчуці та взагалі не обстрілює об'єкти цивільної інфраструктури. А щодо мети так званої "спецоперації", то нібито жодних змін не відбулося: захопити Донбас та отримати якісь "гарантії безпеки" для Росії. Прокоментував і майбутній вступ Швеції та Фінляндії до НАТО, зазначивши, що з ними Кремль не має жодних розбіжностей, але вони є з Україною. Як оцінюєте такі заяви? Портал "Коментарі" із цим питанням звернувся до експертів.

Росія знову не при справах і з НАТО немає проблем – про що нові виправдання Путіна

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Як тільки ФСБ-шник починає когось заспокоювати, називати партнерами, потрібно ще більше готуватися у війні

Заступник гендиректора телеканалу ATR, журналіст Айдер Муждабаєв, впевнений: все, що зараз говорить Путін – димова завіса для продовження терору. Як в Україні, так і проти інших країн.

"Щойно ФСБ-шник починає когось заспокоювати, називати партнерами, потрібно ще більше готуватися до війні. Ці путінські заяви свідчать лише про те, що Росія продовжить терор і війну", – попереджає Айдер Муждабаєв.

За його словами, вихід із ситуації лише один – бити російську армію до її повної втрати боєздатності. У всіх точках світу, включаю Сирію, що стала, по суті, одним із форпостів РФ. Що й довела, визнавши т.зв. "ДНР" та "ЛНР".

Всі дії путінського режиму, Росії в цілому, говорять про те, що ця держава не має майбутнього

Керівник Центру суспільно-інформаційних технологій "Форум", політичний експерт Валерій Димов пояснює:

"Логіка поведінки Путіна останнім часом мало чим відрізняється від тієї, що була практично весь час його правління. Це логіка імператора держави, яка вважає себе пупом землі. І будь-який правитель Росії буде – так чи інакше – перебувати у такого роду параноїдальній парадигмі. Я не раз говорив про те, що не Путін зробив Росію такою, а сама шовіністична, імперська Росія неминуче плодить всякого роду іванів грозних, петрів перших, сталіних, путіних. Так що Путін просто продовжує традиційну російську політику, але в зовсім інших умовах, що змінилися. Світ уже усвідомив загрозу. Світ озброюється сам, озброює Україну, продовжує тиснути на РФ санкціями. Проте визнати свої помилки та зупинити війну Путін не може. Тим більше, що всередині РФ зростає запит на те, щоб ще більше вбивати, гвалтувати та грабувати українців".

За словами експерта, Путін розуміє, що у світі немає такого судового пристава, який за військові злочини привів би його та його спільників до суду в Гаазі. І, як це водиться не тільки в Росії, а й у будь-якій країні з правителями, що зірвалися з ланцюга, – куражаться.

"Він цинічно бреше, вкотре розповідаючи, що російські окупанти не обстрілюють в Україні житлові будинки, торгові центри. Що вони, мовляв, працюють виключно за "військовими цілями". Що тактика нібито може бути різною, Україну вони дотиснуть, а все це варварство нібито ледь не заради виключно народу Донбасу. Цілком забувши про те, що ще недавно метою глобальної війни, яку РФ веде проти всього цивілізованого світу (хоч гаряча фаза проходить Україною), називалося – змусити НАТО відсунутися на позиції до 1997 року. А тут раптом виявляється, що нічого страшного немає в прийомі до Альянсу Швеції та Фінляндії. З ними, як запевняє Путін, проблем у РФ немає... І НАТО у такій інтерпретації для Путіна виглядає мало не як дружня, мирна організація. Незважаючи на те, що російська агресія проти України, починаючи з 2014 року виправдовувалася тим, що НАТО розширює свій вплив", – наголошує Валерій Димов.

Він наголошує, що всі дії путінського режиму, Росії в цілому, говорять про те, що ця держава не має майбутнього. Що імперія шукає смислів у минулому. А тому її історія добігає кінця.

"Ми бачимо агонію, що просто тривала. Росія, яка ще недавно вважала, що може диктувати умови Заходу, що мало не пануватиме над новим світопорядком, скочується до сателіту Сходу", – констатує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — знакова перемога – окупанти залишили Зміїний.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Владимир

30 червня 2022, 12:33

С каких пор два порошенковских пропагандона стали "экспертами"? Не позорьтесь!


Новини