Головна Новини Світ Росія Російський депутат подає заяву на Путіна. Яка причина
commentss НОВИНИ Всі новини

Російський депутат подає заяву на Путіна. Яка причина

Муніципальний депутат Санкт-Петербурга Нікіта Юферєв написав заяву на Путіна через те, що російський президент помічений у поширенні фейків про війну в Україні.

23 грудня 2022, 15:55
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

На російського диктатора Володимира Путіна подали заяву до Генпрокуратури РФ. Російський депутат Нікіта Юферєв вважає, що Путін підпадає під статтю кримінального кодексу про поширення фейків, адже назвав СВО війною. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на Twitter чиновника РФ.

Російський депутат подає заяву на Путіна. Яка причина

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Під час проведення розширеного засідання колегії Міноборони Росії 21 грудня, російський президент використав слово "війна" в контексті так названої в Росії "спеціальної військової операції" (СВО). За такі слова в Російській Федерації вже було засуджено кілька тисяч людей, стверджує муніципальний депутат Санкт-Петербурга Нікіта Юферєв.

"Наша мета – не розкручувати маховик військового конфлікту, а, навпаки, закінчити цю війну", — сказав Володимир Путін.

Юферєв звернувся з відповідною заявою до генеральної прокуратури Російської Федерації за статтею 207.3 КК РФ, яка передбачає, що людину можуть притягнути до відповідальності за поширення фейків про російську армію.

Російський депутат подає заяву на Путіна. Яка причина - фото 2Російський депутат подає заяву на Путіна. Яка причина - фото 3

Нагадаймо, що Путін, який  має повний контроль над російською владою ухвалив рішення заборонити використовувати слово "війна", а називати військові дії в Україні "СВО".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в російських школах прийняли нову програму в якій будуть розповідати на уроках історії про "СВО". Окрім того, на уроках основ безпеки життєдіяльності будуть навчати стріляти з автомата та розбирати механізм роботи ручних гранат.

Також "Коментарі" писали, що Зеленський одним вчинком зруйнував довготривалі плани Путіна та Кремля, коли приїхав у Бахмут.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини