Головна Новини Світ Росія Російські неонацисти з загону "Русич" відмовляються воювати в Україні: вони ставлять ультиматум Кремлю
commentss НОВИНИ Всі новини

Російські неонацисти з загону "Русич" відмовляються воювати в Україні: вони ставлять ультиматум Кремлю

Неонацисти з російського воєнізованого угрупування "Русич" завили, що не будуть воювати в Україні поки Росія не виконає їх умови.

27 серпня 2023, 10:15
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Фінляндії затримали голову групи Яна Пєтровського, а Україна надіслала запит на його екстрадицію та звинувачує росіянина у воєнних злочинах. Російські неонацисти з воєнізованого угруповання "Русич" відмовляються брати участь у бойових діях в Україні, поки Кремль не зможе домовитись про звільнення їх лідера.

Російські неонацисти з загону "Русич" відмовляються воювати в Україні: вони ставлять ультиматум Кремлю

Російський бойовик загону "Русич" Ян Пєтровський. Фото з відкритих джерел

Яна Пєтровського затримали у Фінляндії 20 липня, однак громадськість дізналась про арешт російського лідера неонацистів з групи "Русич" у кінці тижня. Україна звернулася до Фінляндії з запитом про його екстрадицію. На ці події відреагували інші члени формування "Русич" та виставили умови Кремлю.

"Поки ситуація зі Славяном (Ян Пєтровський) не вирішиться у потрібний нам бік (видача РФ) – "Русич" припиняє виконання будь-яких бойових завдань", — повідомили пресслужби ДШРЗ "Русич".

Крім того, російські неонацисти критикують керівництво у Кремлі та стверджують, що Росія не може захистити росіян.

"Якщо країна не може захистити своїх громадян, то для чого громадянам захищати країну?", — риторично запитують представники російського угрупування.

Також неонацисти звинувачують МЗС Росії в тому, що вони відреагували на арешт Пєтровського лише після того, як про справу повідомили ЗМІ. Ні російський консул, ні адвокат його не відвідали.

Нагадаємо, що диверсійно-штурмовий розвідувальний загін "Русич" був створений у 2014 році. Ультраправе формування має зв'язки з групою "Вагнера", а його основа складається з російських неонацистів, які підозрюються у воєнних злочинах в Україні. Зокрема це стосується їх діяльності на боці сепаратистів на Донбасі у 2014 році.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Пригожин мав план на випадок своєї смерті. Він стосується Путіна.

Також "Коментарі" писали, що на думку білоруської опозиції смерть Пригожина стала чітким сигналом для Лукашенка.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/dshrg2/1207

Новини