Головна Новини Світ Росія Що не так з мобілізацією в Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

Що не так з мобілізацією в Росії

Мобілізація в РФ мала б розпочатися в середині січня, але не сталося

12 лютого 2023, 17:56
Поділіться публікацією:

В Головному управлінні розвідки (ГУР) Міноборони заявили, що Росія вимушено переносить, поки на не визначений термін, другу хвилю мобілізації. Подальша мобілізація ще більше виснажить країну-агресорку, пишуть "Коментарі".

Що не так з мобілізацією в Росії

РФ відтерміновує мобілізацію - є проблеми

"Якщо Росія продовжить новий раунд мобілізації, вона постраждає від тих самих проблем, які виявила попередня хвиля, включаючи брак сучасного обладнання в хорошому робочому стані та достатньої кількості боєздатних офіцерів, навчання величезного напливу непідготовлених людей", — заявив представник воєнної розвідки України Вадим Скібіцький.

За словами військового чиновника, у Генштабі та Міноборони України другу хвилю мобілізації в РФ прогнозували на початок 2023 року. В ГУР навіть називали точну дату початку — 15 січня, але рашисти її так і не оголосили. Окупанти намагаються інтегрувати у війська вже набраних мобілізованих і подолати труднощі, спричинені першою хвилею. Їм це важливо для посиленого майбутнього наступу.

"Вони готуються до другої хвилі мобілізації, але ми вважаємо, що вони відтермінують її, тому що не подолали всіх труднощів, яких зазнали під час першої хвилі. Вони тоді не були готові до такої масштабної мобілізації, не готові й зараз", – заявив представник ГУР МО України.

Нова мобілізація прогнозовано супроводжуватиметься браком сучасного обладнання, справної техніки і боєздатних офіцерів.

Окрім того, українська розвідка вважає, що росіяни залучили курдських найманців до дронових атак. ГУР опублікувало перехоплену 10 лютого розмову між двома операторами Shahed. Вони спілкуються на діалекті курдської мови з вкрапленням слів на фарсі.

Як писали "Коментарі", нестачу військовослужбовців в армії Росії вирішили "перекрити" жінками. Їх з грудня 2022 року почали відправляти на фронт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — від мобілізації не втекти: у Путіна зробили неприємну заяву для росіян.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини