Головна Новини Світ Росія Що відбувається всередині Росії – чи наважиться хтось кинути виклик Путіну
commentss НОВИНИ Всі новини

Що відбувається всередині Росії – чи наважиться хтось кинути виклик Путіну

Росії доведеться пройти процедуру денацифікації, яку після Другої світової війни проходила Німеччина

4 червня 2023, 12:50
Поділіться публікацією:

У російському інформаційному просторі акцент поділяють "успіхи" та провали битви за Донбас. З цього приводу вже зійшлися в онлайн-битвах "вагнерівці" та "кадировці". У традиційному для себе стилі сам ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин робить випади на адресу керівництва Міноборони РФ. Про що говорить наростаюче внутрішньоросійське протистояння, яке підігрівається ще й бєлгородськими рейдами громадян РФ, які воюють із режимом Путіна? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Що відбувається всередині Росії – чи наважиться хтось кинути виклик Путіну

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Просто викинути окупантів зі своєї території – мало, потрібно потім проводити демілітаризацію цієї країни

Голова Всеукраїнського громадського руху "Сила права", народний депутат Верховної Ради трьох скликань (з п'ятого по сьоме) колишній заступник голови Ради міністрів Автономної Республіки Крим Андрій Сенченко розмірковує так:

"І українське суспільство, і українські політики (втім, як і зарубіжні) недооцінювали ступінь деградації РФ. Ще навесні 2022 року ми очікували, що коли в Росію підуть труни, її суспільство якось на це відреагує, почавши активно виступати проти війни. Але, на жаль, на нас напала величезна країна, що глибоко п'є. І пропиті мізки її громадян призводять лише до однієї реакції, коли більшість рідних загиблих російських вояків (дружини, батьки) стурбовані більшими виплатами, так званими компенсаціями з бюджету, іншими матеріальними "еквівалентами" людського життя. Тож це навіть суспільством назвати складно. Швидше – якесь в'язке, просочене середовище, з яким ми воюємо".

Щодо т.зв. російських "еліт", то вони, за словами експерта, настільки глибоко інфіковані системною корупцією, що навіть коли тонуть усі разом на цьому "Титаніку", борються не за виживання, не за те, щоб якось відмитися від того, що наробили, зупинити війну, а – за доступ до путінського тіла, вже наполовину мертвого.

"І це – діагноз сьогоднішньої Росії, – упевнений Андрій Сенченко. – Чергове підтвердження, що просто викинути окупантів зі своєї території – замало. Що потрібно потім проводити демілітаризацію цієї країни. Що Росія, можливо, у якомусь новому вигляді, що розпалася за тими лініями розлому, які вона сама десятиліттями створювала, пройде процедуру денацифікації, яку після Другої світової війни проходила Німеччина".

Інакше, констатує експерт, дуже скоро станеться нова агресія, причому в набагато більших масштабах, ніж нинішня.

Раціональна частина російських еліт близька до того, щоб прийняти, що війну – програно

Політексперт, кандидат політичних наук, історик Олександр Палій вважає, що в Росії розгоряється прихована боротьба за те, хто правитиме нею після Путіна. А також щодо того, кого зроблять крайнім за поразку у цій війні. І, нарешті, – кому відійдуть активи РФ, що порідшали і втратили вагу.

"Власне, навколо цих питань і крутиться вся нинішня ситуація, – пояснює експерт. – Схоже, що раціональна частина російських еліт близька до того, щоби прийняти, що війна – програна. Проте кинути виклик Путіну, захованому у бункері, ніхто не наважується. Але багато хто чекає його кінця чи іншої розв'язки".

Пригожин, на думку Олександра Палія, виступає як фронтмен однієї з сил, яка вже включилася в боротьбу за активи, але поки що прямо майже не атакує Путіна. Однак невдовзі ситуація зміниться, прогнозує експерт.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що вирішить Захід із членством України в НАТО – чому Києву може стати в нагоді досвід Ізраїлю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

4 червня 2023, 12:19

Андрій Сенченко влучно описав укромуністичне буття. Саме наші вожді та військові посадовці намагаються нескінченно тягнути з війною. Їм комфортно, зарплата, гроші від розпилу військового бюджету, діти в безпечних країнах. Наступними візитами найбільшого Вождя корупції і брехні стане Мадуро Ким Куба Афганістан - в нього, як у Яроша, більш важливі справи, ніж стан країни і обіцяне повернення кордонів 1991.


Новини