Головна Новини Світ Росія Скільки російських генералів підтримали "заколот" Пригожина: у РНБО дали відповідь
commentss НОВИНИ Всі новини

Скільки російських генералів підтримали "заколот" Пригожина: у РНБО дали відповідь

Багато російських військових не хочуть слідувати за Путіним

11 липня 2023, 12:50
Поділіться публікацією:

"Заколот" ватажка ПВК "Вагнера" Євгена Пригожина, що провалився, підтримали 14 генералів армії Росії. Як повідомляє портал "Коментарі", таку заяву в інтерв'ю "Reuters" зробив секретар РНБО Олексій Данілов.

Скільки російських генералів підтримали "заколот" Пригожина: у РНБО дали відповідь

Євген Пригожин. Фото: з відкритих джерел

Секретар РНБО розповів, що на бік засновника ПВК у регулярній російській армії стало багато людей.

За інформацією Данилова, у військах РФ є багато командирів, які симпатизують Пригожину. Крім того, вони не хочуть іти далі за президентом РФ Володимиром Путіним.

"Мені відомі 14 російських генералів, які підтримували Пригожина", — підсумував Олексій Данілов.

Зазначимо, у вівторок, 24 червня ватажок ПВК "Вагнер" Євген Пригожин від словесної конфронтації з верхівкою Міноборони РФ в особі міністра Сергія Шойгу та керівника Генштабу Валерія Герасимова перейшов до активних дій. Пригожин звинуватив "міноборонців" у ракетному ударі по тиловій базі "Вагнера", на вулицях російських міст з'явилася військова техніка, "вагнерівці" взяли адмінбудинки (зокрема міноборони) у Ростові, вимагаючи "голів" Шойгу та Герасимова. Що сталося та чому? Видання "Коментарі" із цим питанням звернулося до експертів.

Читайте також на порталі "Коментарі" — за даними британської розвідки, російське керівництво, схоже, влаштувало провадження серед вищого офіцерського складу, деякі високопоставлені генерали (той самий Суровікін) можуть бути заарештовані. А 5 липня російські ЗМІ опублікували кадри з обшуків у особняку та офісі Пригожина у Петербурзі. На думку заступника міністра оборони України Ганни Маляр, пригожинський бунт та подальші події призвели до того, що багато росіян почали переглядати своє ставлення до найвищого керівництва країни-агресора у гірший бік. Про що говорять дії Кремля останнього часу у ракурсі реакції на заколот? Чому затих Пригожин – чи варто його списувати з рахунків? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини