Головна Новини Світ Росія Справа MH17: відомо, чи видасть Росія двох засуджених Нідерландам
commentss НОВИНИ Всі новини

Справа MH17: відомо, чи видасть Росія двох засуджених Нідерландам

У Росії відмовляються видавати Нідерландам двох засуджених у справі MH17

17 листопада 2022, 22:15
Поділіться публікацією:

В РФ не видадуть Нідерландам двох засуджених, а саме Ігоря Гіркіна та Сергія Дубинського, у справі про збиття малазійського літака рейсу MH17. Трагедія сталася у 2014 році на Донбасі. Про це повідомляють "Коментарі", посилаючись на російський "Интерфакс".

Справа MH17: відомо, чи видасть Росія двох засуджених  Нідерландам

Вирок суду Гааги у справі про MH17(фото з відкритих джерел)

Російському виданню джерело повідомило подробиці щодо того, чи видасть засуджених РФ.

"Конституція РФ встановлює пряму заборону на видачу громадян Росії іноземним державам. Саме тому ні першого, ні другого засудженого не буде видано", — сказав інформатор в правоохоронних органах.

Окрім цього, джерело з правоохоронців також підтвердило, що Росія не визнає рішення Гаазького суду, адже Росію було відсторонено від розслідування аварії літака на Донбасі.

 Нагадаємо, що "Коментарі" повідомляли про те, що в Росії відреагували на вирок суду Гааги у справі про MH17. Росія відреагувала на вирок окружного суду Гааги щодо авіакатастрофи МН17. Відтак, у Кремлі завили, що це нібито "політичне замовлення". У російському МЗС відзначили, що рішення суду, де йдеться про причетність Росії до авіакатастрофи "свідчить, що в його основі лежало політичне замовлення". Окрім цього, РФ звинуватила суд у Нідерландах у нібито  порушенні "принципів неупередженого правосуддя на догоду політичній кон'юнктурі",  назвавши його "серйозним репутаційним ударом по всій судовій системі Нідерландів".

 Також "Коментарі" писали про те, що Путіна просили відповісти за збитий Боїнг МН17. Голландець Йос Джаннотен звернувся до президента Росії Володимира Путіна з проханням взяти на себе відповідальність за збитий боїнг в 2014 в небі над Донбасом. Йос через авіакатастрофу втратив свою дочку. Сьогодні він прийшов на судові слухання у справі МН17 в комплекс "Схіпхолл". Там закликав Путіна перестати заперечувати факт, що саме Росія причетна до авіакатастрофи.
 
 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Теги:
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини