Головна Новини Світ Росія США не поверне Аляску Росії: Медведєв відповів, що війни не уникнути
commentss НОВИНИ Всі новини

США не поверне Аляску Росії: Медведєв відповів, що війни не уникнути

Заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитрій Медведєв відреагував на повідомлення з США у якому заперечили, що повернуть Аляску Росії.

23 січня 2024, 10:50 comments8769
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У США відреагували на можливі спроби Росії захотіти повернути Аляску та заявили, що Путін "не отримає" ці землі. На такі слова відреагував Дмитрій Медведєв, який саркастично пригрозив війною Сполученим Штатам. 

США не поверне Аляску Росії: Медведєв відповів, що війни не уникнути

Колишній президент Росії Дмитрій Медведєв. Фото з відкритих джерел

Представника Держдепу Веданта Пателя запитали під час брифінгу щодо можливості Росії повернути Аляску вказавши на нібито відповідний указ Путіна. Патель зробив заяву від уряду США зі словами, що президент Росії Володимир Путін "точно не отримає її (Аляску) назад".

На такі слова відреагував заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитрій Медведєв, який дивним повідомленням про неможливість уникнути війни.

"Тоді це все. І ми чекаємо, коли її повернуть у будь-який день. Тепер війни не уникнути", — написав Медведєв у соціальній мережі X.

Дискусії щодо спроби Росії повернути Аляску виникли через указ Путіна, який був підписаний 18 січня. З гідно з постановою у РФ створили спеціальний орган "Підприємство з управління власністю за кордоном", яке передбачає пошук російської нерухомості, земель та іншої власності в Росії, колишній Російській імперії та колишньому Радянському Союзі. Деякі американські ЗМІ трактували такий указ як перші кроки у спробі визнати продаж Аляски незаконним.

Нагадаємо, що Російська Імперія продала Аляску у 1867 році США за 7,2 млн доларів. Згодом на цій території американці знайшли великі запаси нафти та газу, які стали основними місцями видобутку цієї сировини для США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дмитрій Медведєв різко висловився через указ президента Зеленського та заявив, що українського народу не існує.

Також "Коментарі" писали й по інші пропагандистські заяви російського політика, зокрема Медведєв наголосив, що Росія завжди воюватиме проти самостійної України.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини