Головна Новини Світ Росія США почали полювання на тіньовий флот Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

США почали полювання на тіньовий флот Росії

Тіньовий флот Росії, який перевозить російську нафту вище встановлених максимальних цін, потрапив під санкції США.

19 листопада 2023, 09:47
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

США запровадили санкції проти трьох танкерів: Kazan, Ligovsky Prospect та NS Century, які могли бути частиною російського тіньового флоту, який допомагав Росії обійти санкції після повномасштабного вторгнення в Україну.

США почали полювання на тіньовий флот Росії

Танкер, який перевозить нафту. Фото з відкритих джерел

Сполучені Штати заявили, що у співпраці з Євросоюзом будуть намагатись усунути лазівки, які використовує Росія для обходу санкцій. Наразі спеціальні служби почали збирати інформацію про тіньовий флот РФ, який перевозить та продає російську нафту вище встановлених максимальних цін.

"Ми віддані підтримці ринкової стабільності, попри російську війну проти України, і водночас зменшуватимемо прибутки Кремля, які він спрямовує на фінансування своєї незаконної війни", — сказав заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо та додав, що США буде полювати на тих, хто допомагає обійти ціновий ліміт для Росії.

Уряд США впевнений, що обмеження цін на нафту у 60 доларів за барель працює. Таким чином це обмежить доходи Кремля, але не зменшити ліквідність ринку.

Тіньовий флот Росії оцінюється у 100-400 танкерів, які плавають під фальшивим прапором або застраховані поза західними установами. Судна, які потрапили під санкції, не будуть забезпечені страхуванням і не зможуть заходити в західні порти. Танкери Kazan, Ligovsky Prospect та NS Century проти яких США запровадили нові санкції плавали під прапором Ліберії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що дві країни допомагають Росії обійти санкції на нафту через тіньовий флот.

Також "Коментарі" писали, що санкції Заходу б'ють по РФ. Китай кинув Росію у важливій галузі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

SS

19 листопада 2023, 10:05

Пиндосы реальные бараны! Вообразили себя пупом Земли, решили, что могут диктовать условия всему миру. Влазить в любую страну разрушая ее и грабя. Ну арестуют танкер России, так те точно так же захватят их танкер. И будет каперство чистой воды. Паршивые янки у себя в стране порядок навести не могут, стана завшивила от количества бомжей, наркомания процветает, нигеры уже сидят на шее у белых и погоняют, пидорасы со всех углов вылазят. Лет 10-15 и америки уже не будет. На Украине американцы обосрались и теперь руки умывают. Слились матрасники паршивые!


Новини