Головна Новини Світ Росія Стало відомо, чому представники Глобального півдня їздять на поклон до Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

Стало відомо, чому представники Глобального півдня їздять на поклон до Путіна

Глобальний південь переконаний, що Захід несправедливо звужує його місце у світі

10 липня 2024, 18:54
Поділіться публікацією:

Так званий Глобальний південь вважає, що його місце в світі несправедливо звужено, і його представники повинні отримати більше місця для формування глобального порядку денного, саме тому його представники і шукатимуть  можливості взаємодіяти з путінським режимом. Через нього вони хочуть чинити тиск на Захід і досягти для себе більш справедливого світопорядку. Про це порталу "Коментарі" заявив директор Центру досліджень проблем громадянського суспільства, експерт РНБО у 2001-2011 рр. з питань заморожених конфліктів у Євразії Віталій Кулик.

Стало відомо, чому представники Глобального півдня їздять на поклон до Путіна

Володимир Путін

При цьому, на його думку, проблема в тому, що Захід не знає, як реагувати на цей виклик. Там все ще думають, що все налагодиться, якщо завершити війну в Україні і повернути все до 2022 року.

"Насправді цей світ уже минув, його більше не буде існувати. Натомість нової моделі світопорядку в Заходу немає. І це є велика проблема, тому що завершення російсько-української війни можливо лише тоді, коли буде сформована "більша рамка", справді буде сформовано глобальний порядок з глобальними правилами гри, обов'язковими для всіх. Тоді можна буде говорити про закінчення війни в Україні. Цього поки що не спостерігається", — відзначив Кулик.

Саме тому, додає експерт, прем’єр Угорщини Віктор Орбан чи голова уряду Індії Нарендра Моді грають в цих умова у свою власну гру.

При цьому Кулик переконаний, що в умовах поляризації світу обмежити Росію, виключити її з комунікацій, провести повну міжнародну ізоляцію, в умовах нарощування протиріч між Глобальним півднем і Заходом майже неможливо. Зрештою, додає експерт, це і недоцільно це робити.

"Це лише втрата зусиль. Якщо Захід хоче це робити, якщо для Китаю, Індії та інших глобальних гравців у Заходу є аргументи і вони можуть забезпечити Глобальний південь, або якісь його елементи в своїх побудовах, то вони можуть це зробити", — заявив Кулик.

При цьому експерт вважає, що Україна повинна комунікувати з Глобальним півднем, проте у цьому питанні не все залежить від нашої країни.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що в сучасних умовах Росію практично неможливо ізолювати, як колись вдалося ізолювати Північну Корею чи Іран.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини