Головна Новини Світ Росія Стрілянина в Казані: експерт розповів, як захистити українських школярів від подібної трагедії
commentss НОВИНИ Всі новини

Стрілянина в Казані: експерт розповів, як захистити українських школярів від подібної трагедії

На думку фахівця, в школах України відсутня будь-яка система безпеки

11 травня 2021, 13:34 comments1278
Поділіться публікацією:

Вранці 11 травня в російській Казані в школі № 175 сталася стрілянина. Більшість жертв вбивства — учні. Вбивця — 19-річний Ільназ Галяве, який закінчив цю школу чотири роки тому. Видання "Коментарі" розібрало з Олексієм Павловським,  експертом із безпеки, ведучим програми "Надзвичайне. LIVE" на KYIV.LIVE, чому такі трагедії стають можливі, так як захистити від них українські школи. 

Стрілянина в Казані: експерт розповів, як захистити українських школярів від подібної трагедії

Стрілянина в Казані - фото з відкритих джерел

"Це жахлива трагедія. І, на жаль, такі випадки не поодинокі в Росії. А в Америці мають системний характер — в середньому раз на півтора року.

Американські психологи говорять про те, що подібні випадки розправи над однолітками у 95% спровоковані травмами, які діти отримують від оточуючих в школі і вдома — цькування, приниження, бійки. Якщо дорослі не вирішують проблеми дітей, іноді розв'язка ось така страшна.

Якщо взяти до прикладу США, там в школах вибудована серйозна система безпеки. Повсюди — камери відеонагляду із системою розпізнавання обличчя, сканери на вході, які розпізнають наявність чи відсутність певних предметів у людини при собі чи в сумці. Ми маємо на увазі зброю в тому числі. В школах США є центральна система безпеки, яка дозволяє одним дотиком заблокувати всі двері. Або, наприклад, заблокувати двері між поверхами.

В українських школах немає ніякої системи безпеки. Є одна людина, яка стоїть на вході й роздає ключі до аудиторій. Немає тривожної кнопки, немає державної системи охорони. Щоб попередити подібні трагедії, потрібно в класи поставити броньовані двері та встановити центральну систему безпеки. Якщо в школі з'являється стрілок чи терорист, щоб ці двері блокувались та не давали злочинцю потрапити до класу.

А найкраще, щоб у кожній школі чергували 2-3 нацгвардійці. Не під ВР, а в школах, щоб захищали дітей. Виділити їм окремий кабінет, встановити камери, щоб вони бачили все, що відбувається в школі та могли оперативно реагувати.

В США виділяють на безпеку в школах 3 мільярди доларів щорічно впродовж більш як 15 років. А у нас частіше за все для звичайних школи витрати на безпеку — це кошти на зарплатню вахтера...

Раніше портал "Коментарі" писав, що у салонах в американській Атланті та передмісті сталося три випадки три стрільби, в результаті яких загинули щонайменше сім осіб.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://comments.ua/
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини