Головна Новини Світ Росія У Carlsberg заявили, що Росія вкрала їх бізнес: Медведєв саркастично відреагував
commentss НОВИНИ Всі новини

У Carlsberg заявили, що Росія вкрала їх бізнес: Медведєв саркастично відреагував

Російський політик Медведєв зловтішається з того, Кремль відбирає активи у західних компаній.

1 листопада 2023, 10:10
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Данська компанія Carlsberg заявила, що припинила співпрацювати з Росією та хоче продати свою дочірню компанію у РФ. Однак російський уряд запропонував компанії угоду за якою зможе просто арештувати активи компанії і забрати собі.

У Carlsberg заявили, що Росія вкрала їх бізнес: Медведєв саркастично відреагував

Російський політик Дмитрій Медведєв. Фото з відкритих джерел

Після повномасштабного вторгнення Carlsberg намагався знайти покупця на свою дочірню компанію "Балтика" у Росії. У червні компанія знайшла покупця та збиралась укласти угоду, однак вже через місяць Путін наклав арешт на активи Carlsberg у Росії, що робить неможливою реалізацію угоди.

"Немає жодного способу обійти той факт, що вони вкрали наш бізнес у Росії, і ми не збираємося допомагати їм, щоб це виглядало легітимним", — сказав гендиректор компанії Джейкоб Ааруп-Андерсен.

Таким чином, компанія висловила свій протест, щоб піти на угоду яка дозволить Росії безкоштовно отримати контроль над російським підприємством данської компанії.

На цю ситуацію відреагував російський політик Дмитій Медведєв, який вважає це "помстою" за те, що західні компанії допомагають Україні у протистоянні з Росією.

"Ми вам – санкції, а українському режиму – зброя, але ви нашу власність не чіпайте або, як мінімум, дайте вигідно продати. Хрін вам, а не гроші!", — заявив Медведєв та подякував компанії за інвестиції, які наповнюють російський бюджет.

Зазначимо, що у Росії Carlsberg мав 8 підприємств на яких працювало 8400 осіб. Минулого року вартість дочірньої компанії "Балтика" оцінювалась у 1,4 млрд доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що пропагандист РФ Володимир Соловйов заявив, що через кілька років Росія захопить Берлін.

Також "Коментарі" писали про Медведєва, який запропонував переглянути кордони в Європейському Союзі.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини