Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на дозвіл Польщі бити її зброєю по Росії
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на дозвіл Польщі бити її зброєю по Росії

Речник Кремля Дмитрій Пєсков прокоментував повідомлення з Польщі щодо дозволу використовувати західну зброю для ударів по території РФ.

29 травня 2024, 13:13 comments4685
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Польща стала однією з 10 країн, які дали дозвіл Україні бити своєю зброєю по території Росії. На ці повідомлення відреагував речник Кремля Дмитрій Пєсков, який заявив, що Москва очікувала на подібне рішення від Польщі.

У Кремлі відреагували на дозвіл Польщі бити її зброєю по Росії

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Заступник міністра оборони Польщі Цезарій Томчик сказав, що Варшава проти обмежень західної зброї для України та не заперечує, щоб українські сили використали польську зброю для ударів по Росії.

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Росія бачила повідомлення Польщі щодо дозволу для ударів по території РФ.

"У Кремлі ознайомлені зі словами заступника міністра оборони Польщі, що Варшава дозволила Києву застосовувати поставлену нею зброю для ударів по Росії. РФ не раз говорила про свою реакцію у разі застосування Києвом зброї Заходу для ударів по своїй території", — відреагував Пєсков.

В попередніх повідомленнях представники РФ заявляли, що Захід "підвищує градус ескалації". Крім того, керівництво Росії погрожувало країнам глобальним конфліктом, а також вжити заходів, які полягають у продовженні війни в Україні.

Наразі 10 країн дозволили застосовувати свою зброю для ударів по Росії: Велика Британія, Естонія, Латвія, Литва, Нідерланди, Польща, Чехія, Фінляндія, Франція та Швеція.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російський диктатор у своїй пропагандистській промові заявив, що у разі входження іноземних військ на територію України, польські сили залишать там назавжди. Таким чином Путін вкотре намагається просунути ідею, що Польща хоче захопити частину України.

Також "Коментарі" писали про колишнього президента США Дональда Трампа, який повідомив, що міг би бомбити Москву.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

29 травня 2024, 12:39

Це маніпуляція! Ні Польща ні балтійські мікронедакраїни не мають зброї дальньої дії. Так провокатори намагаються підставити більш розумово-розвинуті країни, а самі у сторонці. Так вони і євроінтеграцією Януковича маніпулювали. А відповідала за це Україна втратою Криму Донбасу. На європейський шлях Україна не стала і ті провокатори чудово це бачили, але мовчали, бо їм не результат для України був потрібен, а напакостити Росії за допомогою інструменту - Україна. Ось так і починаються в світі війни, це вже потім буде кошерне: "він перший напав".


Новини