Головна Новини Світ Росія У Кремлі відреагували на результати виборів у Франції
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі відреагували на результати виборів у Франції

Речник Кремля Дмитрій Пєсков прокоментував результати парламентських виборів у Франції.

1 липня 2024, 15:42 comments1066
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Франції опозиційна ультраправа партія "Національне об'єднання" на чолі з проросійською лідеркою Марін Ле Пен здобула перемогу на парламентських виборах. На це відреагували у Кремлі, де заявили, що уважно стежать за виборами у Франції. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Кремлі відреагували на результати виборів у Франції

Речник Кремля Дмитрій Пєсков. Фото з відкритих джерел

Речник Кремля Дмитрій Пєсков виступив на брифінгу, де прокоментував результати парламентських виборів у Франції. За словами представника Путіна, Росія хоче дочекатись результатів другого туру, однак тенденції для Європи Пєсков назвав зрозумілими.

"Ми дуже уважно, звісно, стежимо за перебігом цих виборів. Підтверджуються ті тенденції, які ще раніше позначилися в низці європейських країн, у тому числі й у Франції", — сказав Пєсков.

Нагадаємо, що на виборах до Європарламенту перемогу у Франції отримала опозиційна партія "Національне об'єднання". Макрон відреагував на результати та оголосив про проведення дострокових парламентських виборів.

Згідно з результатами першого туру партія Марін Ле Пен отримала 33,1% голосів, "Народний фронт" — 27,99%, а провладна партія Еммануеля Макрона "Відродження" посіла третє місце — 20,04% голосів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Марін Ле Пен відреагувала на перемогу своєї партії "Національне об'єднання" на парламентських виборах у Франції та закликала прихильників про більшу підтримку у другому турі. Також на результати виборів відреагував президент Франції Еммануель Макрон, який заявив про необхідність об'єднання французів, щоб здолати ультраправу Марін Ле Пен під час наступного голосування.

Також "Коментарі" писали очільника МЗС РФ Сергія Лаврова, який прокоментував ситуацію щодо французьких інструкторів, яких можуть відправити в Україну.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини