Головна Новини Світ Росія У Кремлі заспокоюють Захід: обіцяють не припиняти постачання газу за жодних обставин
commentss НОВИНИ Всі новини

У Кремлі заспокоюють Захід: обіцяють не припиняти постачання газу за жодних обставин

Прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков запевнять, що Росія – надійний постачальник газу

24 січня 2022, 15:40
Поділіться публікацією:

Російське керівництво не допускає можливості, що постачання російського газу до Європи може бути припинено після введення санкцій проти РФ за її вторгнення в Україну. У Кремлі називають заяви на цю тему, яка з'являється у західних ЗМІ, "фейковою істерією". Як повідомляє портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив прес-секретар Путіна Дмитро Пєсков.

У Кремлі заспокоюють Захід: обіцяють не припиняти постачання газу за жодних обставин

Дмитро Пєсков. Фото з відкритих джерел

Спікер російського президента назвав заяви про те, що Москва може нібито припинити постачання енергоресурсів до Європи провокаційними повідомленнями.

При цьому Пєсков зазначив, що історія показує, що навіть у періоди, коли відносини Москви та Заходу складалися не дуже добре, Росія не припиняла виконувати взяті на себе зобов'язання щодо своєчасної доставки палива до Європи. Тому немає підстав говорити, що зараз щось може змінитись і Росія змінити свою позицію. Росія, як і раніше, залишається гарантом енергобезпеки Європи.

Також Дмитро Пєсков наголосив, що раніше Росія, як постачальник газу, не давала приводу засумніватися у своїй надійності.

Зазначимо, в уряді Великобританії вже повідомили, що у разі російського вторгнення в Україну та запровадження санкцій проти РФ Кремль може піти на суттєве зниження постачання газу до Європи, що призведе до стрімкого зростання цін на бензин та газ. Дефіцит енергоресурсів у Європі автоматично призведе до зростання їхньої вартості.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Ентоні Блінкен відповів на закиди президента Зеленського: США не сидять, склавши руки і роблять усі можливі спроби, щоб Росія передумала нападати на Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини