Головна Новини Світ Росія У Росії пригрозили прем’єрці Литви за слова про "русню"
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії пригрозили прем’єрці Литви за слова про "русню"

Прем’єр-міністрку Литви Інгріду Шимоніте критикують у Росії за слова про "русню" та святкування Україною перемоги без РФ.

26 серпня 2024, 17:10 comments2071
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Депутат Ради федерації РФ Андрій Клімов закликав дати правову оцінку висловлюванням литовської прем’єрки Інгріди Шимоніте. За його словами, вона публічно образила росіян назвавши їх словом "русня". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Росії пригрозили прем’єрці Литви за слова про "русню"

Прем'єрка Литви Інгріда Шимоніте. Фото з відкритих джерел

Російський сенатор Андрій Клімов заявив, що Інгріда Шимоніте нібито натякнула на геноцид росіян своїми заявами, що Україна святкуватиме перемогу без "русні". 

"Що ж до публічних слів про "русню", якої нібито не буде (чи не на геноцид росіян був натяк литовської прем'єрки?). Вони, на мою думку, цілком заслуговують на офіційну правову оцінку наших компетентних органів", — заявив Клімов.

Нагадаємо, що прем'єр-міністрка Литви Інгріда Шимоніте взяла участь в урочистих заходах у Києві нагоди Дня Незалежності України. Під час промови прем’єрка заявила, що світ "святкуватиме українську перемогу разом — зі світлом, газом і без "русні"". 

Також Інгріда Шимоніте заявила, що весь цивілізований світ захоплюється українцями. За її словами, вони захищаючи свою землю і державу, також захищають її батьківщину Литву, Європи та увесь демократичний світ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що речниця МЗС РФ Марія Захарова пригрозила усім іноземним журналістам через бої в Курській області. За її словами, Росія буде відстежувати та перевіряти медійників, які перетнули кордон та потрапили на Курщину.

Також "Коментарі" писали про Олександра Лукашенка, який пригрозив Україні після боїв у Курській області. Білоруський диктатор заявив, що підготовлений наказ, який реалізує при перетині "червоних ліній".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини