Головна Новини Світ Росія У Росії ведуться дискусії, як зняти ордер із Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії ведуться дискусії, як зняти ордер із Путіна

Міжнародні візити Путіна опинилися під серйозним ризиком

24 березня 2023, 16:20
Поділіться публікацією:

Про це заявив в Телеефірі російський правозахисник, політичний діяч Марк Фейгін, пишуть "Коментарі". Він припустив, що Путін все-таки не поїде на саміт БРІКС у ПАР, куди збирався раніше, адже країна ратифікувала Римський статут, і впевненості, що там його не затримають, немає.

У Росії ведуться дискусії, як зняти ордер із Путіна

У Кремлі серйозно стурбовані новиною про видачу МКС ордера на арешт Путіна

“Він не хоче ризикувати, навіть якщо ПАР його запевнила, що йому нічого не загрожує. Проте навряд чи він піде на такий ризик, пошле Лаврова або когось. Але ПАР це єдина, ну, можливо, ще Таджикистан зі 123 країн, яка може не виконати рішення Міжнародного кримінального суду в Гаазі”, — сказав Фейгін.

Зараз тривають дискусії про те, як зняти ордер із президента РФ, упевнений правозахисник.

“І напевно, і з Сі Цзіньпінем він вів ці розмови, і, напевно, якась майбутня, мирна угода в обов’язковому порядку передбачатиме зняття цього ордера. Путін вимагатиме цього незалежно від того, чи є на це повноваження у сторони, яка веде переговори”, — зазначив Фейгін.

Гість ефіру заявив, що, скасування ордера безглузде, оскільки за російським президентом є перелік злочинів, за якими можуть виникнути нові обвинувачення. Фейгін вважає, що також ордери можуть отримати Медведєв, Шойгу, Патрушев, і це їх непокоїть, наголосив він.

Правозахисник також розповів, що, на його думку, означає стратегічна поразка Путіна, про інтерес Китаю в збереженні режиму і ядерні загрози РФ.

“Стратегічна поразка Путіна передбачає не тільки вихід України на кордони 1991 року, а й ліквідацію впливу Росії. Кінцевим підсумком має бути усунення Путіна від влади. Але без створення внутрішньої проблеми в Росії стратегічних цілей не досягти. Вигнання військ РФ з території України недостатньо”, — сказав правозахисник.

Крім того, він поділився, чи є в РФ бажання і можливості позбутися Путіна, які шанси російської опозиції та олігархів і наскільки значущим буде контрнаступ ЗСУ.

Як писали "Коментарі", чи справді у Путіна з'явився наступник – чому переговори Зеленського та Сі вже під питанням Сі має намір використати Росію не лише як ресурсну базу, а й – як країну, за допомогою якої можна здійснювати протистояння зі США, не підставляючись безпосередньо

Йшлося на порталі "Коментарі" і про те, Вірменія вирішила ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду. Це погана новина для президента Росії Володимира Путіна, на ім’я якого МКС нещодавно видав ордер на арешт.

Читайте також на сайті "Коментарі" — 12 друзів Путіна: рейтинг найбільших союзників Росії.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини