Головна Новини Світ Азія У цій країні Путін не буде почуватись у безпеці
commentss НОВИНИ Всі новини

У цій країні Путін не буде почуватись у безпеці

Вірменія перебуває у процесі ратифікації Римський статут Міжнародного кримінального суду, що дозволить арештувати Володимира Путіна, якщо російський президент приїде до країни.

23 березня 2023, 18:45
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Вірменія вирішила ратифікувати Римський статут Міжнародного кримінального суду. Це погана новина для президента Росії Володимира Путіна, на ім’я якого МКС нещодавно видав ордер на арешт. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на український ресурс Діалог.юа.

У цій країні Путін не буде почуватись у безпеці

Президент Росії Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Міжнародний кримінальний суд у Гаазі видав ордер на арешт Володимира Путіна за воєнні злочини, пов’язані з незаконною депортацією дітей з окупованої України до Росії. Такі дії МКС обмежують Путіна, адже російський диктатор може бути заарештований і відправлений в Гаагу у 123 країнах світу, які ратифікували Римський статут МКС.

Вірменія, яка є одним з найближчих союзників Росії, уже кілька місяців працює над ратифікацією Римського статуту Міжнародного кримінального суду. Такий крок вірменської влади дозволить визнати країні ордер МКС, згідно з яким можна арештувати Володимира Путіна.

Наразі у Єревані обережно коментують ситуацію про ратифікацію, проте не відмовляються від неї.

"Давайте спочатку ратифікуємо Римський статус і далі будемо вирішувати, що робити далі... Мені здається, що це скоріше, історична та політична констатація", — каже речник Національних зборів Вірменії Ален Симонян.

Останніми місяцями відносини між союзницькими країнами почали погіршуватись. Вірменія ображена на Російську Федерацію, яка не допомагає у конфлікті в Нагірному Карабасі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Угорщина повідомила чи готова арештувати Путіна на своїй території.

Також "Коментарі" писали, що у Росії пригрозили війною країнам, які спробують арештувати Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини