Головна Новини Світ Росія У Росії затримали співвласника вугільної шахти, де загинула 51 людина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії затримали співвласника вугільної шахти, де загинула 51 людина

Люди загинули в результаті вибуху на вугільній шахті

15 грудня 2021, 11:23
Поділіться публікацією:

Російський слідчий комітет заявив у середу, 15 грудня, що співвласника сибірської вугільної шахти, де в листопаді в результаті вибуху загинула 51 людина, а також трьох топ-менеджерів його холдингу затримали. Про це повідомляє Reuters.

У Росії затримали співвласника вугільної шахти, де загинула 51 людина

Аерофотознімок показує приміщення вугільної шахти «Листвязна» після нещодавньої смертельної аварії в Кемеровській області - Reuters

Цього місяця президент Володимир Путін звинуватив керівництво у фальсифікації даних про метан на шахті "Листвязная" в Кемеровському вуглевидобувному регіоні Сибіру. Це була одна з найгірших шахтарських катастроф у Росії цього століття. 

Співвласник Михайло Федяєв та його партнери контролюють холдинг SDS-Ugil, якому належить шахта.

Федяєв і троє топ-менеджерів "СДС-вугілля" були затримані та звинувачені у порушенні правил безпеки або зловживанні владою, йдеться у повідомленні слідчого комітету.

Цього місяця на телевізійній зустрічі з Путіним Федяєв заявив, що "готовий нести будь-яку відповідальність. Повернути людей неможливо". 

Як повідомляли раніше "Коментарі", в одному з вентиляційних штреків шахти "Листяжна" був зафіксований вибух. Пригода сталася 25 листопада, на шахті "Листяжна", що в Кемеровській області Росії. На місце подій поспішили працівники рятувальної служби. На поверхню було евакуйовано 239 осіб. За даними адміністрації шахти, всього в ній знаходилося 285 робітників. Наразі рятувальники виявили бездиханні тіла 11 людей. Кілька десятків шахтарів отримали поранення різного ступеня тяжкості та були доставлені до медичних закладів. Четверо з них перебувають у тяжкому стані.

Також "Коментарі" писали, що в Росії на одному із заводів, що виробляє промислові вибухові речовини та хімічну продукцію, сталися вибухи та пожежа.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини