Головна Новини Світ Росія У Росії заявили про можливу причетність України до замаху на Трампа
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заявили про можливу причетність України до замаху на Трампа

Колаборант Сергій Цеков зробив пропагандистську заяву, що Україна могла бути причетна до замаху на Трампа.

14 липня 2024, 12:22
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Колишній український, а згодом російський політик Сергій Цеков заявив, що Україна може бути причетна до спроби вбити кандидата в президенти США Дональда Трампа. Цеков аргументував свої слова тим, що Україна критикувала слова Трампа щодо його "мирного плану" закінчення війни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Росії заявили про можливу причетність України до замаху на Трампа

У Росії поширюють тези нібито про причетність України до замаху на Трампа. Фото з відкритих джерел

Український колаборант з Росією та член Ради федерації РФ від російської тимчасової окупаційної влади Криму Сергій Цеков звернувся до США, щоб американські спецслужби оцінили версію про причетність України. У своїй пропагандистській заяві Цеков вважає, що нібито за нападом на Трампа могли стояти українські спецслужби.

"Враховуючи, що київський режим неодноразово дуже невтішно висловлювався щодо Трампа, який пообіцяв у разі обрання президентом США покласти край військовому конфлікту в Україні, закликаю владу США розглянути версію причетності українських спецслужб до замаху", — сказав колаборант.

Інших підтверджень нібито причетності України, крім "невтішних висловлювань" про Трампа Сергій Цеков не надав.

Росія не вперше звинувачує Україну у різних інцидентах. Зокрема Росія поширювала заяви про нібито причетність України до замаху на прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо. Однак виявилось, що нападник мав "російський слід" у свої  біографії та симпатизував проросійським ультраправим рухам.

Крім того, російська пропаганда поширювала заяви, що нібито Україна продавала зброї терористам ХАМАСу, які атакували Ізраїль, а також про причетність українських спецслужб до терористичного акту в торговому центрі "Крокус Сіті Хол". Жодні заяви російських пропагандистів не були підтверджені.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що з'явилась реакція світових лідерів на спробу вбивства Дональда Трампа.

Також "Коментарі" писали про те, що речниця МЗС РФ Марія Захарова відреагувала на заяву керівника української розвідки Кирила Буданова щодо замахів на російського диктатора Володимира Путіна.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини