Головна Новини Світ Росія У Росії заявили про серйозну загрозу від ельфійської мови та народності
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заявили про серйозну загрозу від ельфійської мови та народності

Через популярність ельфійської мови у Росії депутат РФ заявив про її серйозну небезпеку для молоді.

20 грудня 2023, 15:45 comments1156
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Російський чиновник Андрій Худолєєв критично поставився до поширення ельфійської мови та народності на території РФ. Згідно з переписом до такої народності себе записали понад 12 тис. громадян Росії. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

У Росії заявили про серйозну загрозу від ельфійської мови та народності

Люди в образі ельфів. Фото з відкритих джерел

Член Ради при Путіні із міжнаціональних відносин Андрій Худолєєв на зауральському форумі багатонаціональної молоді заявив про серйозну стурбованість популярності ельфійської мови у Росії. За його словами, останній перепис вказав, що 12 тис. росіян відносять себе до "ельфійської народності".

"Я б цю тему не порушив, але в кожному місті знаходжу вчителів, які мені кажуть, що мають дітей, які вивчають ельфійську мову. Я вважаю це серйозною загрозою", — заявив російський чиновник.

Крім того, Худолєєв розкритикував і онлайн-сервіс "Яндекс перекладач", який містить ельфійську мову, однак багато реальних мов народностей, що проживають на території Росії, відсутні у ньому.

Нагадаємо, що ельфійську мову створив англійський письменник Дж. Р. Р. Толкін під час роботи для книг "Володар перснів" та "Гобіт, або Туди і назад". Після екранізації романів Толкіна, популярність до ельфійської мови зросла у всьому світі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про російського депутата та генерала ФСБ, які опублікували статтю у науковому журналі, де стверджували про існування рептилоїдів, які намагаються знищити Росію та увесь світ.

Також "Коментарі" писали про Путіна, який виступив з дивною промовою у якій заговорив про суверенітет та ковбасу.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини