Головна Новини Світ Росія У російській думі зробили заяву про нового очільника НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

У російській думі зробили заяву про нового очільника НАТО

У РФ кожного дня традиційно повторюють російські наративи

26 червня 2024, 17:55
Поділіться публікацією:

Премʼєр-міністра Нідерландів Марка Рютте обрали новим генеральним секретарем НАТО. Відтак у РФ взялися коментувати цю подію. Так, голова комітету російської думи з оборони Андрій Картаполов заявив, що новий генсек НАТО Рютте "суб'єктна людина".

У російській думі зробили заяву про нового очільника НАТО

Андрій Картаполов (фото з відкритих джерел)

"Нам однаково який він. НАТО — це організація, яка створена США для обслуговування інтересів США. І хто б не був у неї на чолі, це не суб'єктна особа, це людина, яка буде виконувати те, що їй скажуть із вашингтонського обкому і Пентагону",- заявив він.

Також "Коментарі" писали про те, що речниця МЗС РФ Марія Захарова прокоментувала рішення Альянсу. 26 червня постійні представники усіх 32 країн-членів Альянсу схвалили кандидатуру премʼєр-міністра Нідерландів Марка Рютте на посаді генсека НАТО. У жовтні, коли закінчаться повноваження чинного генсека, він замінить Єнса Столтенберга. Марія Захарова прокоментувала призначення Рютте генсеком НАТО.

Відомо, що повноваження Єнса Столтенберга як генсека НАТО мали завершитись 30 вересня 2022 року. Проте, через повномасштабне вторгнення Росії в Україну, його повноваження продовжили ще на рік. 
 Також "Коментарі" писали про те, що у МЗС РФ вибухнули погрози на адресу Заходу. Західні країни недооцінюють можливість застосування РФ ядерної зброї, що може призвести до "фатальних наслідків", заявив заступник російського міністра закордонних справ Сергій Рябков.

Дипломат країни-агресора 25 червня виступив на міжнародному форумі "Примаківські читання" у Москві. Під час заходу він звернув увагу, що нинішня геополітична ситуація у світі не має легких рішень та виходів.

 При цьому заступник глави МЗС країни-агресора раніше заявляв, що створені в РФ доробки у сфері ядерного стримування гарантують її безпеку. За його словами, йдеться про захист держави на десятиліття уперед.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини