Головна Новини Світ Росія У США дізнались скільки росіян насправді підтримує війну в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У США дізнались скільки росіян насправді підтримує війну в Україні

Опитування NORC виявило, що більшість Росіян підтримує Путіна та війну в Україні.

10 січня 2024, 12:07
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Більшість опитувань, які існують щодо підтримки війни з боку росіян існують завдяки російським організаціям, зокрема "Левада-Центр", яка визначила, що 68% росіян виступають за продовження війни. Однак західні соціологічні центри практично не проводили подібні опитування до цього часу.

У США дізнались скільки росіян насправді підтримує війну в Україні

Більшість росіян підтримує війну в Україні. Фото з відкритих джерел

Згідно з соціологічним дослідженням Національного центру дослідження громадської думки Чиказького університету (NORC) більшість росіян підтримують війну в Україні, а саме 63% громадян РФ. Разом з тим 64% росіян вважають війну в Україні "цивілізаційною боротьбою між Росією і Заходом".

Також більшість росіян схвалюють зовнішню та внутрішню державну політику Путіна – 67% та 58% відповідно. Крім того, 66% росіян з правом голосу готові проголосувати за Путіна на майбутніх виборах президента Росії у 2024 році.

Разом з тим двома найбільшими національними проблемами росіяни назвали корупцію та стан економіки – 55%. Крім того, 65% заявили про погіршення свого економічного становища через зростання цін. Попри це, 76% опитаних росіян заявили, що обмеження з боку Заходу через війну в Україні не вплинуло на їх подорожі за кордон.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки росіян підтримує виведення армії РФ з України та повернення до кордонів 1991 року. Крім того, в цьому опитуванні з'ясувалось, що у більшості росіян вперше змінилась позиція щодо війни в Україні

Також "Коментарі" писали про перші результати опитувань 2024 року щодо виборів президента США. Стало відомо скільки голосів отримали б Трамп та Байден.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини