Головна Новини Світ Росія У США заявили про наміри Путіна відновити СРСР
commentss НОВИНИ Всі новини

У США заявили про наміри Путіна відновити СРСР

Глава Держдепу США Ентоні Блінкен вважає це неприйнятним

9 січня 2022, 23:00 comments2081
Поділіться публікацією:

Державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що президент Російської Федерації Володимир Путін хоче відновити Радянський Союз, повернувши вплив над країнами, що раніше входили до складу СРСР. Про це глава держдепу Сполучених Штатів Америки заявив в інтерв'ю телеканалу CNN.

У США заявили про наміри Путіна відновити СРСР

Володимир Путін - фото: kremlin.ru

На запитання, чи згоден Блінкен із думкою екс-міністра оборони США Леона Панетти, яку він висловив ще кілька років тому, що Путіним рухає бажання відновити СРСР, дипломат відповів:

"Я думаю, що це одна із цілей президента Путіна, і вона полягає в тому, щоб відновити сферу впливу над країнами, які раніше були частиною Радянського Союзу".

Крім того, Блінкен назвав це неприйнятним, оскільки "це був рецепт нестабільності, конфлікту, рецепт, який спричинив світові війни".

Нагадаємо, що раніше Блінкен висловив думку, що є два шляхи вирішення ситуації навколо України. За словами держсекретаря США, це діалог з метою вирішення розбіжностей та конфронтація із серйозними наслідками для РФ. Крім того, дипломат заявив, що вважає однією з умов прориву на переговорах з російською стороною про "гарантії безпеки" деескалацію біля українських кордонів. Держсекретар США додав, що важко досягти прогресу, коли Росія "приставила пістолет до голови України". Блінкен переконаний, що РФ має силу подвоїти кількість військових біля кордонів нашої держави. Такі умови, вважає дипломат, не дають змоги розраховувати на прорив у переговорах.

Раніше в матеріалі видання "Коментарі" — Реінкарнація СРСР: Путін отримав унікальну можливість анексувати Казахстан.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини