Головна Новини Світ Росія Україна отримає зброю за російські гроші: Захарова дуже жорстоко пригрозила
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримає зброю за російські гроші: Захарова дуже жорстоко пригрозила

Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Європейський Союз "відчує" наслідки передачі прибутків з російських активів на фінансування зброї для України.

23 липня 2024, 13:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Високий представник ЄС Жозеп Боррель оголосив, що Україна отримає перший транш з прибутків від заморожених активів РФ у серпні. За словами Борреля, російські гроші підуть на закупівлю зброї для України. На ці заяви відреагувала речниця МЗС РФ Марія Захарова, яка пригрозила "дуже жорсткою" відповіддю.

Україна отримає зброю за російські гроші: Захарова дуже жорстоко пригрозила

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Жозеп Боррель повідомив, що у серпні буде здійснено перший переказ прибутків з заморожених російських активів на суму 1,4 млрд євро для України. Речниця російського МЗС Марія Захарова пригрозила, що в ЄС "відчують" відповідь за передачу російських грошей на закупівлю зброї.

"Ми неодноразово говорили, що відповідатимемо дуже жорстко. У міжвідомчому форматі за кожним пунктом прийматиметься рішення, як відповідати. Звичайно, будемо діяти в національних інтересах, але вони це відчують, і я думаю, що вони це знають", — сказала Захарова.

Високий представник ЄС Жозеп Боррель повідомив, що прибутками з заморожених активів РФ Європейський Союз профінансує пріоритетне військове обладнання для України, зокрема засоби протиповітряної оборони та снаряди для артилерії. 

Крім того, Боррель наголосив, що кошти підуть і в Україну. За його словами, частина російських грошей буде направлена на українську оборонну промисловість для закупівлі військової техніки.

Нагадаємо, що після повномасштабного вторгнення Росії, країни заходу заморозили близько 300 млрд євро російських активів, більшість з них знаходяться на рахунках європейських банків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на рішення ЄС закупити зброю для України на прибутки від російських заблокованих активів.

Також "Коментарі" писали, що Захарова образами відповіла на слова Зеленського про мирні переговори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини