Головна Новини Світ Росія Захарова образами відреагувала на заклик Зеленського щодо переговорів
commentss НОВИНИ Всі новини

Захарова образами відреагувала на заклик Зеленського щодо переговорів

Марія Захарова закликала відкидати усі пропозиції Володимира Зеленського щодо мирних переговорів про закінчення війни в Україні.

18 липня 2024, 16:28 comments3138
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речниця МЗС РФ Марія Захарова назвала президента України Володимира Зеленського "нелюдом" через його заклик приїхати Росію на другий Саміт миру. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Захарова образами відреагувала на заклик Зеленського щодо переговорів

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Володимир Зеленський під час пресконференції 15 липня заявив, що Україна планує провести другий Саміт миру у листопаді. За словами Зеленського, на цьому мирному саміті мають бути присутні представники Росії.

На ці слова президента України відреагувала речниця МЗС РФ Марія Захарова. Російська дипломатка закликала ігнорувати слова Зеленського та додала, що Росія сама буде вирішувати, що робити з другим Самітом миру.

"Що кому робити, точно вирішуватиме не Зеленський. Тим більше щось там диктувати Росії, так би мовити, йому навіть не варто думати про це. Якщо від цього нелюда щось там буде виходити, що має робити Росія? Просто ігноруйте одразу", — сказала Захарова.

На заклик Зеленського також відреагували у Кремлі. Представник адміністрації Путіна Дмитрій Пєсков заявив, що поки не розуміє, який буде зміст другого Саміту миру, однак на цьому етапі Росія відкидає участь у міжнародній конференції. Очільник МЗС РФ Сергій Лавров був більш категоричний у своїй відповіді та наголосив, що мирні переговори на основі формули миру неприйнятні для Росії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США відреагували на пропозицію Зеленського запросити Росію на другий Саміт миру. За словами представника Держдепу США Метью Міллера, Україна повинна сама приймати рішення, чи повинна Росія брати участь у мирному саміті.

Також "Коментарі" писали про те, що Захарова істерично прокоментувала на санкції США.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини