Головна Новини Світ Росія В росії неможливо зняти валюту, а банки ставлять великі комісії: що відбувається
commentss НОВИНИ Всі новини

В росії неможливо зняти валюту, а банки ставлять великі комісії: що відбувається

Тінькофф встановив велику комісію на валютні вклади

10 червня 2022, 17:10
Поділіться публікацією:

В росії почався дефіцит валютних готівкових коштів. Російський банк Тінькофф буде стягувати комісію з тих вкладників, що зберігають гроші у валюті. А зняти гроші з рахунку в рублях можна всюди, а от у доларах вже майже не можливо. Про це повідомив Віталій Шапран, член наглядової ради НБУ з посиланням на статтю Інтерфакс. ру.

В росії неможливо зняти валюту, а банки ставлять великі комісії: що відбувається

Фото ілюстративне / Pixabay

Там йдеться про те, що з 23 червня банк Тінькофф вводить комісію по збереженню валютних вкладів — 1% на місяць, для вкладів більше 1000 умовних одиниць буде списувати комісію щоденно. Тобто це вийде для вкладника мінус 12% річних, якщо він зберігає на рахунку більше тисячі доларів чи євро та фінустанова нараховуватиме йому комісію щоденно.

Тим часом клієнти банку розповіли журналістам, що в додатку та на сайті банку не показує жодного банкомату, де наявна готівкова іноземна валюта — долари та євро. В техпідтримці банку клієнту повідомили, що якщо не висвічується наявність валюти в банкоматах онлайн, значить там її немає, а лише рублі. В той же час у фінустанові ЗМІ сказали, що валюта в банкоматах є, але не всюди. 

Як писав  портал, юрист пояснив, чи матиме рішення Думи щодо невизнання незалежності Литви правові наслідки. Адвокат ГО "Платформа прав людини" Євген Воробйов пояснив з точки зору міжнародного права, яке цей документ у разі ухвалення може мати юридичне значення для Литви.

Також ми повідомляли, що у Фінляндії готують нові рішення щодо росії та України. Зокрема, президент затвердив надання нашим Збройним силам військової допомоги та техніки. Про рішення уряду повідомили міністри внутрішніх справ та оборони.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини