Головна Новини Світ Росія Вибори в Держдуму РФ: як може далі діяти Путін
commentss НОВИНИ Всі новини

Вибори в Держдуму РФ: як може далі діяти Путін

Партія "Єдина Росія" за результатами обробки 100% підсумкових протоколів набрала 49,82% голосів виборців за партійним списком до Держдуми

21 вересня 2021, 17:30
Поділіться публікацією:

Партія "Єдина Росія" за результатами обробки 100% підсумкових протоколів набрала 49,82% голосів виборців за партійним списком до Держдуми, випливає з даних, опублікованих на сайті ЦВК РФ. З урахуванням одномандатних округів ЕР отримує конституційну більшість у нижній палаті (понад 300 мандатів). Також помітно набрала, у порівнянні з минулими виборами, КПРФ.

Вибори в Держдуму РФ: як може далі діяти Путін

Вибори - фото з відкритих джерел

Про що свідчить підсумок виборів, до яких активно залучали жителів окупованих Криму і ОРДЛО? Як може далі діяти Путін на зовнішній і внутрішній аренах? На ці питання намагалися відповісти експерти для видання "Коментарі-Україна".


Політичний експерт, дипломат Вадим Трюхан впевнений, що нічого сенсаційного в опублікованих результатах виборів у Росії немає.

"По-перше, задовго до виборів опозиційний спектр був зачищений владою і у виборців був вибір між поганим і ще гіршим. По-друге, так звані опозиційні партії і кандидати не змогли домовитися між собою і не виступили єдиним консолідованим фронтом проти ставлеників від влади. Яскравий приклад — Кунцевський округ Москви, на якому відомий "чорний" глашатай Кремля, патологічний брехун і українофоб Євген Попов переміг Михайла Лобанова від КПРФ, який був кандидатом від "Розумного голосування", з розривом у менш ніж 4% голосів. При цьому в разі, якби кандидат від партії "Яблуко" Кирило Гончаров та інші непровладні кандидати знялися на користь Лобанова, протягнути Попова владі не вдалося б, навіть збільшивши масштаби фальсифікацій. По-третє, визначальну роль зіграли голоси, отримані шляхом так званого електронного голосування", — зазначає Вадим Трюхан.


За його словами, той же Лобанов випереджав Попова, але результати електронного голосування перевернули все з ніг на голову.

"Аномальний ріст голосів за кандидатів від влади саме по електронного голосування викликає справедливі питання щодо його об'єктивності. Ну а те, що цього разу вибори без спостерігачів від БДІПЛ/ОБСЄ свідчить про те, що російська влада була абсолютно не впевнена у результаті виборів і намагалися зробити все, щоб розв'язати собі руки для досягнення головної мети — наявності підконтрольної Кремлю конституційної більшості у парламенті", — акцентує Вадим Трюхан.


Він впевнений, що відсутність міжнародних спостерігачів, триденне голосування, електронне голосування, а також залучення до голосування громадян України, які проживають на тимчасово окупованих територіях, ставлять під сумнів легітимність результатів виборів, а також легітимність Держдуми як вищого органу законодавчої влади в РФ.


"Чи зміниться політика Путіна? Навряд чи. Як і раніше, за рідкісним винятком, у парламенті буде чути хор голосів на підтримку дій Кремля, — прогнозує експерт. — Причому незалежно від того, йтиметься про агресію проти України, втручання у внутрішні справи чергової іноземної держави, подальшому закручуванню гайок всередині Росії або про будь-які інші питання".

Вадим Трюхан вважає, що не варто дивуватися певному зростанню підтримки КПРФ.


"Це так звана призначена Кремлем "реєстрова опозиція", якій дозволено іноді критикувати деякі дії влади, не відхиляючись від генеральної лінії на просування ідей  "руського міра" зовні. Осередком опору путінізму комуністи не стануть. Їх доля — лизати руку господаря, яким у них є Володимир Путін, іноді злегка її покусуючи", — резюмує експерт.

Нагадаємо, за словами командувача Об'єднаних сил ЗСУ, генерал-лейтенанта Сергія Наєва, Росія здатна в будь-який зручний для неї час перейти в наступ на півдні нашої держави. Станом на сьогодні, за його твердженням, ознаки наступу відсутні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: Comments.ua
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини