Головна Новини Світ Росія Захарова назвала зближення Росії з країнами Африки "історичним процесом"
commentss НОВИНИ Всі новини

Захарова назвала зближення Росії з країнами Африки "історичним процесом"

Російська пропагандистка Марія Захарова звинуватила Захід у поневолені африканських народів.

10 червня 2024, 09:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Речниця МЗС РФ Марія Захарова заявила, що Росія нібито завжди дивилась на африканських людей, як рівних до росіян. За її словами, посилення зв’язків Африки та Росії це "історичний процес". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Захарова назвала зближення Росії з країнами Африки "історичним процесом"

Речниця МЗС Росії Марія Захарова. Фото з відкритих джерел

Марія Захарова виступила на Петербурзькому міжнародному економічному форумі, який більшість партнерів України проігнорували. Під час промови Захарова звинуватила Захід у колоніальній політиці та заявила, що Росія нібито завжди ставилась до африканців, як до рівних.

"Ми разом і це історичний процес. Ми були тоді, коли Африку розглядали виключно джерелом отримання рабів і ресурсів. А ми ніколи так не дивилися на неї. Ми дивилися як на людей, рівних з нами", — заявила Захарова у своїй пропагандистській промові.

Речниця МЗС РФ також звинуватила Захід, який, за її словами, після Другої світової війни використовував "концепцію поневолення країн і народів задля підтримання власного рівня добробуту". Натомість, Захарова стверджує, що СРСР таким не займались, а лише викорінював "нацистську, націоналістичну та расистську бацилу".

Зазначимо, що Росія постачає африканським країнам зброю та підтримує бойовиків, які її використовують для держпереворотів. На Росію припадає 40% імпорту зброї до Африки, що робить її найбільшим постачальником озброєння.

Натомість хунта, яка приходить до влади в африканських країнах укладає контракти на ще більші поставки зброї з РФ для "охорони порядку". Крім того, Росія прагне в Африці будувати свої атомні станції, щоб мати ще більший вплив на ці країни, а також експлуатує їх ресурси.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Зімбабве звернувся до Путіна за військовою допомогою.

Також "Коментарі" писали, що Росія друкує фальшиві гроші для лівійських бойовиків. Таким чином вона спонсорує повстанців на чолі з генералом Хафтаром, який веде військові дії проти міжнародно визнаного лідера Лівії.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини