Головна Новини Світ Росія Західні компанії, які вирішили піти з РФ, опинилися в пастці: ЗМІ дізналися про подробиці
commentss НОВИНИ Всі новини

Західні компанії, які вирішили піти з РФ, опинилися в пастці: ЗМІ дізналися про подробиці

Іноземні компанії, які планували піти з ринку агресора, побоюються, що втратять всі свої активи

26 липня 2023, 11:58
Поділіться публікацією:

Іноземні компанії, які вирішили припинити свою роботу на території РФ, можуть втратити не лише російський ринок, а й ризикують втратити сам бізнес, який путінський режим може просто відібрати. Після прецеденту з "націоналізацією" підприємств Danone та Carlsberg, іноземні компанії, які планували припинити роботу в РФ, тепер вирішили задуматися, а чи варто йти на такий крок, адже є небезпека, що не вдасться знайти покупців на свої активи. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

Західні компанії, які вирішили піти з РФ, опинилися в пастці: ЗМІ дізналися про подробиці

Долари. Фото з відкритих джерел

У матеріалі йдеться, такі всесвітньо відомі компанії, як PepsiCo, Mars, Nestlé та Reckitt Benckiser, інвестували мільйони у будівництво заводів у РФ. Тепер вони можуть все це втратити.

"Західні активи в Росії більше не в безпеці. Це новий рубіж у війні. Якщо Кремль піде далі, він повернеться до 90-х: перерозподіл активів на користь вигідніших власників", – прокоментувала ситуацію позаштатний науковий співробітник Російського Євразійського центру Карнегі у Берліні Олександра Прокопенка.

У той же час, як звернув увагу директор Інституту Кеннана Центру Уїлсона у Вашингтоні Вільям Померанц, російський диктатор Путін збирається роздавати активи іноземних підприємств людям, які готові бути з ним до кінця, зміцнюючи його тоталітарний режим у РФ. Всесвітньо відомі компанії можуть отримати люди, на яких сам Путін може спертися і яким може довіряти.

Читайте також на порталі "Коментарі" — розплатився за вірність: Володимир Путін подарував племіннику Кадирова відібраний світовий бренд "Данон Росія".

Також видання "Коментарі" повідомляло – у Путіна більше немає впевненості, що він може згуртувати російську еліту: в ISW назвали причини.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини