Головна Новини Світ Росія Зернова угода: Лавров знову назвав умови Кремля, які має виконати Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Зернова угода: Лавров знову назвав умови Кремля, які має виконати Захід

Лавров зустрівся з главою МЗС Туреччини у Москві

31 серпня 2023, 18:15
Поділіться публікацією:

31 серпня у Москві відбулася зустріч глави МЗС Туреччини Хакана Фідана та його колеги Сергія Лаврова. Дипломати, як і повідомляли раніше, обговорили повернення Росії до "зернової угоди". Про це пишуть пропагандистські ЗМІ

Зернова угода: Лавров знову назвав умови Кремля, які має виконати Захід

Сергій Лавров (фото з відкритих джерел)

Лавров заявив, що за підсумками зустрічі з турецьким колегою в Москві, нібито довів до відома Туреччини, що мають зробити на Заході для відновлення зернової угоди, яку РФ сама й заблокувала. Тож Кремль й далі продовжує усіх шантажувати.

"Росія довела до відома Туреччини, що мають зробити на Заході для відновлення зернової угоди. Як тільки всі пункти меморандуму РФ-ООН будуть виконані, Москва відразу повернеться до зернової угоди",- сказав цинічно Лавров

Також Лавров повідомив, що генсек ООН розповів йому про свої нові ініціативи щодо відновлення зернової угоди, але, як сказав головний кремлівський дипломат, "в них немає жодних гарантій для Москви".

Також, за словами Лавров, на зустрічі "обговорювалася ініціатива Путіна щодо постачання 1 млн тонн російського зерна за пільговою ціною для подальшої переробки". Саме таку "альтернативу" зерновій угоді придумав Кремль. До свого нового плану він хоче долучити Туреччину та Катар.

У Кремлі повідомляють, що придумали "альтернативу" зерновій угоді. У Москві хочуть за кошти Катару доправити у Туреччину мільйон тонн свого зерна для переробки. А потім продати його "нужденним країнам".

 Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що з'явилися нові подробиці про зустріч Ердогана і Путіна. Буквального кожного дня у ЗМІ з'являються все нові подробиці про зустріч президента Туреччини Реджепа Таїпа Ердогана з очільником Кремля Володимиром Путіним. Турецькі журналісти з'ясували, що переговори мають пройти в Сочі 4 вересня.

 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини