Головна Новини Світ Росія Зі стартового майданчика на Байконурі викрали надсекретну електроніку
commentss НОВИНИ Всі новини

Зі стартового майданчика на Байконурі викрали надсекретну електроніку

15 листопада 1988 року з цього майданчика стартувала ракета-носій "Енергія", яка вивела на навколоземну орбіту космічний корабель "Буран"

3 березня 2021, 04:42
Поділіться публікацією:

З космодрому "Байконур", який належить РФ, невідомі легко вкрали секретну електроніку. Про це повідомили Інтерфаксу в Центрі експлуатації об'єктів наземної космічної інфраструктури.

Зі стартового майданчика на Байконурі викрали надсекретну електроніку

На Байконурі вкрали деталі (фото з відкритих джерел)

Устаткування було викрадено зі стартового майданчика "Бурана". Як повідомляють на космодромі, майданчик № 110 не використовувати після того, як з неї в 1988 році був запущений багаторазовий космічний корабель "Буран".

"Зараз УМВС Росії на комплексі Байконур проводить необхідні слідчі дії за даним фактом. Всі обставини, а також особи, причетні до події, будуть встановлені в ході розслідування ", — повідомили в ЦЕНКІ.

Також в повідомленні зазначається, що до теперішнього часу цей об'єкт вже виведений з російської оренди і знаходиться на консервації. 15 листопада 1988 року з цього майданчика стартувала ракета-носій "Енергія", яка вивела на навколоземну орбіту космічний корабель "Буран".

Нагадаємо, глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін запросив членів екіпажу судна, що сіло на кукурудзяному полі A321 на Байконур поспостерігати за пуском корабля "Союз МС-15". Запуск пілотованого корабля відбудеться 25 вересня, повідомляють російські ЗМІ. "На пуск запрошені члени екіпажу літака Airbus A321 авіакомпанії" Уральські авіалінії ", які зуміли зробити вимушену посадку лайнера на кукурудзяне поле після відмови одного з двигунів в результаті попадання птахів", — йдеться в повідомленні "Роскосмосу".

Разом з пілотами і бортпровідників спостерігати за стартом "Союзу" запрошений губернатор Свердловської області Євген Куйвашев. Літак А-321 "Уральських авіаліній", що виконував рейс з Москви до Сімферополя здійснив аварійне приземлення на кукурудзяному полі в Підмосков'ї вранці 15 серпня. Причиною нештатної ситуації стало потрапляння птахів в двигуни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини