Головна Новини Світ Пiвденна Америка На Гаїті призначили тимчасового президента
commentss НОВИНИ Всі новини

На Гаїті призначили тимчасового президента

Тимчасовим президентом став спікер парламенту

10 липня 2021, 13:16
Поділіться публікацією:

Сенат Гаїті призначив тимчасового президента. Замість убитого президента Жовенеля Моїза тимчасовим главою держави стане спікер Сенату Жозеф Ламбер. Про це повідомляє Reuters з посиланням на відповідну резолюцію Сенату.

На Гаїті призначили тимчасового президента

Ламбер повинен принести присягу в парламенті. Він буде виконувати функції президента до вступу на посаду обраного президента на виборах 7 лютого 2022 року.

Напередодні експерти оцінили для порталу "Коментарі", до чого може привести вбивство Моїза? Хто в цьому може бути зацікавлений? Яка роль США в тому, що відбувається? Так, кандидат політичних наук Олександр Мішин нагадав, що Гаїті — найбідніша і найбільш проблемна держава Карибського басейну, що живе дуже багатим політичним життям, адже саме з цієї країни почалася деколонізація Латинської Америки. Він додав, що в країні вже багато років йде справжня війна всіх проти всіх, і прості гаїтянці відчайдушно ведуть боротьбу за фізичне виживання. За його словами, правління вбитого президента Жовенеля Моїза вписується в цю модель безвиході.

Нагадаємо, президента Гаїті Жовенеля Моїза вбили озброєні стрілки, які проникли посеред ночі в його будинок. Інцидент трапився 7 липня о першій годині ночі за місцевим часом. Житло президента Гаїті було розташоване в столиці Гаїті, місті Порт-о-Пренс. Крім Моїза поранення отримала і його дружина, Мартін Марі Етьєн. Поки тимчасова влада не повідомляє, в якому стані знаходиться  перша леді.

8 липня затримали можливих вбивць президента Гаїті Жовенеля Моїза.

Загиблому главі Гаїті виповнилося 53 роки. Найвищу посаду в державі він займав з 2017 року. При цьому декількома місяцями раніше влада Гаїті повідомляла, що на Моїза готувався замах, але його вдалося уникнути.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини