Головна Новини Світ Пiвденна Америка Президент Бразилії розповів, чому відмовився дати боєприпаси для України
commentss НОВИНИ Всі новини

Президент Бразилії розповів, чому відмовився дати боєприпаси для України

Президент Бразилії відмовив надсилати боєприпаси в Україну, щоб не бути учасником війни.

27 квітня 2023, 16:25
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Лула да Сілва розповів, що канцлер Німеччини Олаф Шольц звернувся до нього за боєприпасами до танків Leopard, однак президент Бразилії відмовив, адже не хоче бути "стороною конфлікту". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання El Pais.

Президент Бразилії розповів, чому відмовився дати боєприпаси для України

Шольц та Лула да Сілва. Фото з відкритих джерел

Олаф Шольц надіслав запит до бразильського лідера про можливість надати снаряди до німецьких танків Leopard, які будуть у майбутньому використані для захисту України. Президент Бразилії вирішив не надавати військову допомогу Україні, адже, на його думку, стане учасником війни.

"Якщо вони запустять ракету і Росія виявить, що її продала Бразилія, то це означає, що Бразилія вступила у війну. А коли вона вступає, вона не може говорити про мир", — говорить Лула да Сілва та додає, що "я сказав Шольцу, що не збираюся їх продавати".

Наразі відомо, що такі перемовини між лідером Бразилії Лула да Сілвою та канцлером Олафом Шольцом на початку цього року. Після таких дій Німеччина своєрідно "покарала" Бразилію та заблокувала продаж військової техніки до Індонезії.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Бразилії Лула да Сілва змінив свою думку щодо цілісності України. Лідер південноамериканської країни засудив російські претензії на територіальну цілісність України.

Також "Коментарі" писали про бразильський клуб, який змінив свою назву на ФК "Маріуполь". Футбольна команда матиме назву українського клубу до того часу, поки "Маріуполь" не повернеться на рідний стадіон. Таке рішення було прийнято президентом бразильського клубу, який наголосив, що у цьому регіоні проживає близько 70% громадян, які мають українське коріння.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини