Головна Новини Світ Пiвденна Америка США запропонували угоду "другу Путіна": це може повалити ще одну диктатуру у світі
commentss НОВИНИ Всі новини

США запропонували угоду "другу Путіна": це може повалити ще одну диктатуру у світі

Венесуельський диктатор Ніколас Мадуро отримав пропозицію від США.

12 серпня 2024, 16:30
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Сполучені Штати запропонували венесуельському диктаторові Ніколасу Мадуро добровільно відмовитись від влади. Натомість США обіцяє зняти з Мадуро обвинувачення та помилує "друга Путіна". Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на The Wall Street Journal.

США запропонували угоду "другу Путіна": це може повалити ще одну диктатуру у світі

Ніколас Мадуро та Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Американське видання з посиланням на неназвані джерела, знайомі з перебігом переговорів, вказує на спробу США переконати Мадуро залишити посаду президента Венесуели. Якщо він піде на такі умови, то США гарантує, що не буде переслідувати його та його соратників у справі про контрабанду наркотиків. США звинувачують Мадуро у прагненні "заповнити США кокаїном". Крім того, Вашингтон оголосив, що заплатить 15 млн доларів за інформацію, яка призведе до арешту венесуельського диктатора.

Після останніх президентських виборів у Венесуелі, які відбулись 29 липня, підконтрольна владі ЦВК оголосила перемогу Мадуро, однак не надала дані про детальний підрахунок голосів. Ця ситуація викликала протести у яких було заарештовано тисячі людей, а кілька десятків загинуло. Опозиція заявила, що президентом став їх кандидат — Едмундо Гонсалеса.

Як вказує The Wall Street Journal, США має п’ять місяців до інавгурації президента Венесуели, щоб укласти угоду з Мадуро.

Мадуро почав виконувати обов’язки президента у 2013 році, а потім двічі перемагав на виборах. Через його політику з Венесуели виїхало близько 11 млн біженців, що майже вдвічі більше ніж з України, яка перебуває у війні з РФ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про реакцію світу на результати виборів у Венесуелі. Також відома реакція України на оголошення Мадуро переможцем виборів.

Також "Коментарі" писали, що Мадуро взяв приклад з Путіна та оголосив про анексію сусідньої країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини