Головна Новини Світ Пiвденна Америка У Венесуелі пройшли вибори: чи отримав перемогу друг Путіна
commentss НОВИНИ Всі новини

У Венесуелі пройшли вибори: чи отримав перемогу друг Путіна

Офіційний виборний орган Венесуели оголосив перемогу Ніколаса Мадуро на президентських виборах. Опозиція заявила, що не погоджується з такими результатами виборів у Венесуелі.

29 липня 2024, 08:55
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Центральна виборча комісія Венесуели заявила, що результати президентських виборів "незворотні" та оголосила переможцем чинного диктатора Ніколаса Мадуро. За їх даними Мадуро набрав 51% голосів після підрахунку 80% бюлетенів. Опозиція заявила, що не визнає результати виборів та вважає переможцем свого кандидата Едмундо Гонсалеса.

У Венесуелі пройшли вибори: чи отримав перемогу друг Путіна

Диктатор Венесуели Ніколас Мадуро. Фото з відкритих джерел

Підконтрольні керівництву Венесуели голова Національної виборчої ради Елвіс Аморозо заявив, що Ніколас Мадуро втретє став президентом та отримав 51% голосів. За його словами Мадуро переміг кандидата від опозиції Едмундо Гонсалеса, який набрав 44%. 

Оголошення про перемогу Мадуро прозвучало після підрахунку 80% виборчих дільниць, які Аморозо назвав незворотною тенденцією на користь президента Венесуели. Результати, оголошені виборчою радою, суперечать екзит-полам, які показали перемогу опозиційного кандидата Едмундо Гонсалеса. За словами опозиціонерів Гонсалес набрав на виборах близько 70% голосів.

Головний суперник Мадуро Едмундо Гонсалес заявив, що опозиції не дозволили побачити підрахунки голосів для підтвердження результатів президентських виборів.

"Ми знаємо, що було на сьогоднішніх виборах. Усі правила та норми були порушені настільки, що нам було відмовлено у перегляді більшості бюлетенів. Наша боротьба триває, і ми не заспокоїмося, доки волевиявлення венесуельського народу не будуть поважати", — сказав Гонсалес.

Після оголошення результатів на користь Мадуро світові лідери розкритикували підрахунок голосів. Держсекретар Ентоні Блінкен заявив, що США "серйозно стурбовані" тим, що результати виборів у Венесуелі, які визнали президента Мадуро переможцем, є неточними.

Президент Чилі Габрієль Борич заявив, що уряд Мадуро "повинен розуміти", що в результати, які дали йому перемогу, "важко повірити", і додав, що його уряд не визнає "будь-які результати, які не підлягають перевірці". Президент Коста-Рики Родріго Чавес відкинув перемогу Мадуро, а лідер Аргентини Хав'єр Мілей ще до оголошення перших результатів голосування сказав, що не визнає перемоги Мадуро. 

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Мадуро взяв приклад з Путіна та заявив про можливість військово втручання в сусідню країну. Згодом венесуельський диктатор у можливій війні в регіоні звинуватив США.

Також "Коментарі" писали, що у Венесуелі заарештували десятки людей, які за словами влади нібито планували вбивство Ніколаса Мадуро.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини