Головна Новини Світ Пiвденна Америка Україна отримала несподівану підтримку з Латинської Америки
commentss НОВИНИ Всі новини

Україна отримала несподівану підтримку з Латинської Америки

Єдиний керівник країн Латинської Америки висловив підтримку Україні та засудив Росію за військову агресію.

20 липня 2023, 14:55 comments1198
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Чилі Габріель Борич є єдиним главою держави Латинської Америки, який засудив російське вторгнення в Україну. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Brazilian Report.

Україна отримала несподівану підтримку з Латинської Америки

Президент Чилі Габріель Борич. Фото з відкритих джерел

17 та 18 липня пройшов спільний саміт Європейського Союзу та країн Латинської Америки (CELAC). Спільна декларація за підсумками саміту викликали сильні суперечки між представниками європейських країн, які наполягали на включення пункту про засудження російської агресії та лідерами CELAC, які виступали проти такого рішення.

Єдиним представником Латинської Америки, який підтримував таку ідею виявився президент Чилі Габріель Борич. Він закликав своїх регіональних колег визнати агресію Росії проти України. За словами Борича така ситуація може статись "з будь-якою країною у Латинській Америці в майбутньому".

"Я розумію, що спільна декларація зайшла в глухий кут, тому що дехто не хоче сказати, що війна йде проти України", – сказав Габріель Борич.

За сприяння президента Чилі було додані слова "війна проти України", попри небажання деяких представників CELAC.

Таким чином остаточний текст декларації починався зі слів: "Ми висловлюємо глибоку стурбованість триваючою війною проти України…". Далі в тексті перераховувались проблеми, які спричинила війна, включно з людськими стражданнями, вразливістю економіки, ризиками в енергетичній та продовольчій безпеці.

Габріель Борич описав російську агресію як "неприйнятну імперіалістичну агресивну війну, яка порушує міжнародне право", і не визнав, що ця юридична непокора в контексті війни походить з "обох сторін", як заявляв президент Бразилії. Борич вважає, що Росія повинна розглядатися як єдиний "загарбник".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що три країни не визнали Росію відповідальною за війну.

Також "Коментарі" писали про країни Латинської Америки, які вважають війну в Україні "європейською проблемою".



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини