Головна Новини Світ Туреччина Чи справді Ердоган зрадив Україну: у ВМС прояснили інцидент із Туреччиною та мінними тральщиками
commentss НОВИНИ Всі новини

Чи справді Ердоган зрадив Україну: у ВМС прояснили інцидент із Туреччиною та мінними тральщиками

У ВМС відреагували на інцидент з Туреччиною та мінними тральщиками, пояснивши, чому не потрібно говорити про "зраду"

3 січня 2024, 16:44 comments2474
Поділіться публікацією:

Невірно говорити про якусь "зраду", коментуючи ситуацію, коли Туреччина днями не пропустила тральщики "Чернігів" та "Черкаси" до Чорного моря. Військово-морські сили не подавали до Анкари відповідного запиту. Як повідомляє портал "Коментарі", про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів представник ВМС України Дмитро Плетенчук.

Чи справді Ердоган зрадив Україну: у ВМС прояснили інцидент із Туреччиною та мінними тральщиками

Реджеп Таїп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

"З огляду на дію Конвенції Монтре іншого варіанта очікувати в принципі не слід, тому, відповідно, можу лише підтвердити, що таких намірів у нас не було", — заявив Дмитро Плетенчук.

Зокрема, спікер додав, що Туреччина також не пропускає до Чорного моря і військові кораблі Російської Федерації, у зв'язку з чим "зради" в інциденті з тральщиками зовсім немає.

Варто зазначити, що у грудні Міністерство оборони Британії підтвердило передачу Україні двох тральщиків для розмінування.

Втім, у січні Туреччина вирішила не пропускати вищезгадані кораблі через свою протоку. Як зазначили в Центрі боротьби з дезінформацією Турецької Республіки, ще на початку війни в Україні Анкара закрила протоки для військових кораблів воюючих сторін. Свою позицію офіційна влада Туреччини не приховувала і не переглядала її з початку повномасштабного вторгнення російських військ в Україну.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Туреччини Ердоган негативно висловився щодо перспектив членства України в ЄС: що обурило турецького лідера.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Україна чекає від Туреччини виразних пояснень щодо візиту "делегації" з окупованого Криму.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

3 січня 2024, 17:53

Тепер екіпажі тих суден будуть десь за кордоном у безпеці до кінця війни? Може їх на передову, де не вистачає вояків, а замість них жінок командирувати на службу?


Новини