Головна Новини Світ Туреччина Ця країна може допомогти Україні своїми танками. Однак їй заважає союзник по НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Ця країна може допомогти Україні своїми танками. Однак їй заважає союзник по НАТО

Попри бажання Греції віддати танки Україні, вона цього не може зробити, адже боїться нападу свого союзника по НАТО.

26 січня 2023, 16:30 comments1535
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Греція заявляє про підтримку України, проте не може надати танки, адже є одна проблема – агресивний сусід, який одночасно є союзником по НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на німецьке видання Welt.

Ця країна може допомогти Україні своїми танками. Однак їй заважає союзник по НАТО

Греція має найбільше танків, які потрібні Україні. Фото з відкритих джерел

Греція має найбільшу кількість танків Leopard у Європі – 850 одиниць, з них 350 — це Leopard 2, а 500 — Leopard 1. Ці танки допомогли б Україні у війні проти Росії, проте Греція не може надати, адже має агресивного сусіда, який погрожує війною.

"Греція підтримує Україну з першого дня вторгнення. Але Афіни не можуть дозволити собі відправляти зброю або системи озброєнь в Україну, якщо їхні союзники не замінять їх подібною або кращою системою", — говорить грецький експерт з оборони Спірос Плакудас.

Головна причина – це Туреччина. Обидві країни мають територіальні претензії та сперечаються за природні ресурси. Кілька місяців тому Ердоган пригрозив Греції, що турецькі солдати зможуть за одну ніч здійснити атаку на Афіни. "Ви повинні знати, що якщо ви зробите помилку, божевільні турки увійдуть", — сказав нещодавно Ердоган прем’єр-міністру Греції Кіріакосу Міцотакісу.

Ця країна може допомогти Україні своїми танками. Однак їй заважає союзник по НАТО - фото 2

Греція масово озброюється очікуючи можливого нападу з боку Туреччини, яка також нарощує військовий потенціал. Саме тому Греція передала Україні 40 радянських БМП-1, а отримала від Німеччини стільки ж одиниць Marder. Тому Афіни можуть передати Україні танки Leopard, проте тільки в тому випадку, якщо союзники по НАТО замінять їх на іншу техніку.

Раніше портал "Коментар" повідомляв, що Ердоган змінює свою політику та планує провести саміт зі своїм найбільшим ворогом. Така геополітична ситуація може вплинути на війну в Україні.

Також "Коментарі" писали про Туреччину, яка заявила, що не підтримує вступ Швеції до НАТО через спалення активістами Корану.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини