Головна Новини Світ Туреччина Ердоган обіцяє безплатний газ перед виборами
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган обіцяє безплатний газ перед виборами

Президент Туреччини Реджеп Ердоган обіцяє безплатний газ для населення країни. Такі заяви турецький лідер озвучив на відкритті газового родовища.

23 квітня 2023, 13:20
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Реджеп Ердоган перед президентськими виборами в Туреччині розгорнув низку інфраструктурних та оборонних проєктів. На презентації відкриття турецького родовища в Чорному морі президент Туреччини пообіцяв безплатний газ для громадян країни. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Ердоган обіцяє безплатний газ перед виборами

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

20 квітня президент Туреччини увімкнув перші поставки природного газу до газосховищ з нового родовища в Чорному морі. Це одна зі спроб Ердогана продемонструвати великі проєкти його влади напередодні виборів, які чинний президент Туреччини може програти вперше за 20 років перебування при владі.

"Ми надамо безплатний природний газ для домашнього споживання до 25 кубічних метрів щомісяця протягом одного року", — сказав Ердоган на відкритті та додав, що газ для всіх буде безплатний впродовж наступного місяця.

Туреччина самостійно не покриває свої енергетичні потреби, тому імпортує нафту та газ з Росії, Ірану, Азербайджану та інших країн.

Окрім урочистого відкриття родовища газу, нещодавно Ердоган спустив на воду перший самостійно створений турецький авіаносець. А до кінця квітня Реджеп Ердоган планує запустити перший атомний реактор в країні, який побудований у співпраці з російською компанією "Росатом".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що кінець Ердогана близький: як це вплине на Україну, Європейський Союз та НАТО.

Також "Коментарі" писали, що у Туреччині назвали російську умову для продовження зернового коридору між Україною та російською Федерацією.





Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини