Головна Новини Світ Туреччина Ердоган озвучив неочікувану пропозицію щодо розширення НАТО
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган озвучив неочікувану пропозицію щодо розширення НАТО

Реджеп Ердоган шантажує Європу та закликає прийняти Туреччину в Європейський Союз.

10 липня 2023, 16:16 comments2049
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Окрім України приєднатись до НАТО прагне і Швеція. Заявку країни схвалили всі члени НАТО, окрім Туреччини та Угорщини. Президент Туреччини Реджеп Ердоган озвучив неочікувані вимоги щодо розширення НАТО. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Sky News.

Ердоган озвучив неочікувану пропозицію щодо розширення НАТО

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

Для вступу в НАТО потрібна одностайна підтримка всіх членів альянсу. Проте Ердоган вважає, що Швеція зробила недостатньо. Туреччина постійно висуває нові умови, які зазвичай стосувались курдів, які у Туреччині належать до забороненої Робітничої партії Курдистану.

Тепер Реджеп Ердоган зробив неочікуваний крок та вказав, що його країна готова прийняти Швецію тоді, коли ЄС схвалить вступ Туреччини до Європейського Союзу. Такі заяви Ердоган озвучив перед своїм візитом до саміту НАТО в Литві.

"Я закликаю ці країни, які змушують Туреччину чекати біля дверей Європейського Союзу понад 50 років. Спочатку прийдіть і відкрийте шлях для Туреччини в Європейський Союз, а потім ми відкриємо шлях для Швеції, як ми зробили для Фінляндії", — сказав Реджеп Ердоган.

Нагадаємо, що переговори про членство Туреччини вперше почалися в 2005 році. Згодом вони були заморожені, адже Туреччина не виконувала жодних реформ.

Угорщина, яка також не схвалила заявку Швеції до приєднання до НАТО вказала, що зробить це після схвалення Туреччини.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що німецький канцлер Олаф Шольц звернувся до президента Туреччини Реджепа Ердогана із закликом розширити НАТО.

Також "Коментарі" писали про нову заяву Ердогана щодо вступу України в НАТО. Президент Туреччини Ердоган вважає, що закінчення війни сприятиме вступу України до військової організації.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини