Головна Новини Світ Туреччина Ердоган скасував вимогу про обов'язковий пенсійний вік в Туреччині
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган скасував вимогу про обов'язковий пенсійний вік в Туреччині

За рішенням Ердогана турки мають змогу піти на пенсію раніше, ніж раніше, адже президент країни скасував обов'язкову вимогу про пенсійний вік

29 грудня 2022, 18:11 comments5073
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Президент Туреччини Таїп Ердоган скасував вимогу, за якою турки мали дочекатись пенсійного віку для виходу на пенсію. Таким чином в країні понад два млн людей зможуть достроково вийти на пенсію. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на інформаційну агенцію Reuters.

Ердоган скасував вимогу про обов'язковий пенсійний вік в Туреччині

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

На спеціальній пресконференції Реджеп Ердоган повідомив про скасування вимоги про пенсійний вік для турків. Раніше пенсійний вік для виходу на пенсію в Туреччині складав 60 років для чоловіків та 58 для жінок. Проте нове рішення турецького президента дозволяє піти на пенсію людям, що отримали 20-25 років офіційного трудового стажу.

Таким чином до 13,9 млн пенсіонерів у Туреччині можуть приєднатись ще 2,25 млн людей через рішення Ердогана. Окрім скасування обов'язкового пенсійного віку Ердоган підвищив мінімальну заробітну плату.

Такі кроки президента Туреччини відбуваються на фоні майбутніх президентських виборів, що мають відбутись через шість місяців.

Ердоган перебуває при владі у Туреччині близько восьми років та запам’ятався придушенням інакомислення в країні. Окрім того, через власну економічну програму Ердогана, національна валюта Туреччини знецінилась в десять разів у порівнянні до долара з 2012 року

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що президент Туреччини різко розкритикував Володимира Путіна через невиконання домовленостей.

Також "Коментарі" писали про погрози Ердогана. Президент Туреччини запевнив, що готовий завдати ракетні удари по Греції, яка на думку Ердогана має претензії на територію його країни.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини