Головна Новини Світ Туреччина Ердоган заявив про необхідність визнати незалежність Палестини
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган заявив про необхідність визнати незалежність Палестини

Президент Туреччини закликає визнати незалежність Палестини, щоб мати мир у регіоні.

9 жовтня 2023, 09:20
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Президент Туреччини Реджеп Ердоган вважає, що мир на Близькому Сході можливий за участі переговорів двох держав Ізраїлю та Палестини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання інформаційну агенцію Anadolu.

Ердоган заявив про необхідність визнати незалежність Палестини

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

Бойовики ХАМАС 7 вересня розпочали напад на прикордонні ізраїльські регіони поблизу сектора Газа. Як наслідок Ізраїль оголосив початок війни та атакував ворогів. На такі події відреагувала світова спільнота, зокрема президент Туреччини Реджеп Ердоган.

"Створення незалежної та географічно інтегрованої Палестини в межах кордонів 1967 року зі столицею у Східному Єрусалимі більше не можна відкладати", — заявив Реджеп Ердоган.

Ердоган заявив, що Туреччина готова докласти всіх зусиль, щоб припинити ізраїльсько-палестинський конфлікт і зупинити хвилю взаємних атак.

"Тривалий мир на Близькому Сході можливий лише через остаточне вирішення палестино-ізраїльського конфлікту", — підкреслив Ердоган.

Турецький лідер закликав уникати будь-яких кроків, що підвищать ескалацію в регіоні та "призведуть до більшого кровопролиття та поглиблення проблем".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Ізраїль активував пункт 40. Востаннє Ізраїль використовував пункт 40 під час Війни Судного дня 50 років тому.

Також "Коментарі" писали про подальше загострення на Близькому Сході. Після нападів терористичного угрупування ХАМАС поблизу сектора Газа на півночі Ізраїлю, ще один ворог ізраїльтян атакував південні регіони країни. Ця організація підтримується та спонсорується іранським режимом.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини