Головна Новини Світ Туреччина Хто виграв від війни в Україні: Ердоган накинувся з критикою на Захід
commentss НОВИНИ Всі новини

Хто виграв від війни в Україні: Ердоган накинувся з критикою на Захід

Ердоган звинуватив Захід у війні в Україні

29 липня 2024, 12:15
Поділіться публікацією:

Війна РФ проти України завдала багато горя. У виграші від неї виявилися лише "західні військові барони". Як інформує портал "Коментарі", таку заяву зробив турецький президент Реджей Тайіп Ердоган, повідомляє Anadolu.

Хто виграв від війни в Україні: Ердоган накинувся з критикою на Захід

Реджеп Таїп Ердоган. Фото: з відкритих джерел

"Ніхто не виграв від цього кровопролиття, крім західних військових баронів. Вони підливають олію у вогонь і роблять все можливе, щоб розпалити її. Ми працюємо над встановленням миру та стабільності", — заявив Ердоган.

За його словами, Анкара з першого дня війни в Україні робила кроки щодо її завершення. Президент Туреччини нагадав, що саме турки запобігли поширенню вогню на Чорне море, слідуючи збалансованій політиці та діючи справедливо між своїми двома сусідами. Зернова угода стала першим етапом на шляху до миру.

Слід зазначити, що Реджеп Ердоган останнім часом зробив низку гучних заяв. В одному з них він погрожував вторгнутися до Ізраїлю, аби підтримати палестинців. Глава МЗС Ізраїлю Ісраель Кац уже порівняв його з іракським диктатором Саддамом Хусейном. Про це повідомляє видання The Times of Israel.

Читайте також на порталі "Коментарі" — президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган повідомив, що його країна зацікавлена у відновленні роботи Чорноморського зернового коридору. І саме ця тема була ключовою під час його розмови з українським лідером Володимиром Зеленським. Про це Ердоган повідомив під час підходу до ЗМІ із прибуття із саміту НАТО в США, пише турецьке агентство Anadolu.

Президент Туреччини підтвердив, що обговорював ці питання на полях саміту НАТО із президентом України Володимиром Зеленським.

"Ми хочемо працювати з українською стороною, я сподіваюся, що ми зможемо знову працювати з цим коридором", – зазначив Ердоган.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини