Головна Новини Світ Туреччина Президентські вибори в Туреччині: що відомо у день виборів
commentss НОВИНИ Всі новини

Президентські вибори в Туреччині: що відомо у день виборів

Вперше за 20 років керування країною чинний президент Туреччини Реджеп Ердоган може програти вибори.

14 травня 2023, 09:40 comments1757
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

14 травня в Туреччині відбуваються президентські вибори. Це перші вибори в Туреччині, де президент Реджеп Ердоган може втрати свою посаду політичного лідера країни за останні 20 років.

Президентські вибори в Туреччині: що відомо у день виборів

Реджеп Ердоган та Кемаль Киличдароглу. Фото з відкритих джерел

Голосування на виборчих дільницях в Туреччині почалось о 8:00 і триватиме до 17:00. Турецьким засобам масової інформації заборонено повідомляти про часткові результати виборів до 21:00. Окрім того, екзит-поли, які могли б показати попередні результати в країні не будуть проводитись. Одночасно з виборами президента у Туреччині відбуваються і парламентські вибори.

Попередні опитування в Туреччині показали, що чинний президент Реджеп Ердоган вперше за 20 років відстає від свого конкурента на виборах. Головним конкурентом турецького лідера є кандидат від об'єднаної опозиції Кемаль Киличдароглу. Для можливості перемогти Ердогана вперше в історії Туреччини шість опозиційних партій об'єднались та подали єдиного представника 74-річного Кемаля Киличдароглу.

Якщо за результатами виборів жоден кандидат не набере понад 50% голосів, тоді буде оголошено про другий тур президентських перегонів, якій відбудеться 28 травня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що конкурент Ердогана зняв свою кандидатуру за три дні до президентських виборів. Ймовірно, його голоси підуть до спільного кандидата від опозиції.

Також "Коментарі" писали про Ердогана, який намагається схилити виборців на свій бік: різко підвищив зарплату в Туреччині. Окрім того, турецький лідер обіцяє безплатний газ для населення. За словами Ердогана, турки не платитимуть за газ один місяць, а впродовж року отримуватимуть 25 кубометрів безплатно.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини