Головна Новини Світ Туреччина Ердоган програє вибори в Туреччині: результати опитування
commentss НОВИНИ Всі новини

Ердоган програє вибори в Туреччині: результати опитування

14 травня відбудуться вибори на посаду президента Туреччини. Згідно з останнім опитування Реджеп Ердоган програє опозиційному кандидату.

9 березня 2023, 14:55 comments7123
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Багаторічний лідер Реджеп Ердоган програє вибори на посаду президента Туреччини кандидату від об’єднаної опозиції. Такі дані свідчать результати опитування в Туреччини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на турецьку соціологічну службу ORC Araştirma, яка провела відповідне опитування.

Ердоган програє вибори в Туреччині: результати опитування

Президент Туреччини Реджеп Ердоган. Фото з відкритих джерел

Останніми роками позиції Реджепа Ердогана в Туреччині похитнулись. Це було зумовлено політикою турецького лідера, яка призвела до найбільшої річної інфляції в країні за останні 20 років – близько 80%.

Окрім того, громадяни опозиція звинувачує Ердогана у великій кількості смертей через землетрус. На їх думку Ердоган дозволяв близьким до себе компаніям будувати будинки без належного укріплення проти землетрусів. Як наслідок більшість таких будинків обвалилось, а під завалами загинули люди.

Згідно з проведеним опитуванням на початку березня за Реджепа Ердогана проголосували б 43,2% виборців. Тоді як за його опонента від опозиції Кемаля Кілічдароглу  – 56,8%. У січневому опитуванні чинний президент Туреччини перемагав будь-якого опонента. Тоді результати Ердогана були 42,5%, а в опонентів 41,8.

Ердоган програє вибори в Туреччині: результати опитування - фото 2

Варто зазначити, що шість опозиційних сил Туреччини об’єднались, щоб обрати одного кандидата для виборів на посаду президента, які пройдуть 14 травня.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Туреччина відповіла на попередження Сполучених Штатів про експорт військових товарів до Російської Федерації.

Також "Коментарі" писали, що Ердоган звинуватив Захід у втручання у внутрішню політику Туреччини.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини