Головна Новини Світ США Байден доручив провести прямі переговори з РФ: про що йдеться
commentss НОВИНИ Всі новини

Байден доручив провести прямі переговори з РФ: про що йдеться

Кірбі заявив, що США звернуться до Росії через її намір створити зброю проти супутників

16 лютого 2024, 08:00 comments1877
Поділіться публікацією:

Президент США Джо Байден доручив своїй Адміністрації провести прямі переговори з Росією щодо випробувань ядерної зброї у космосі. Як передає портал "Коментарі", про це під час брифінгу заявив координатор Ради національної безпеки Білого дому Джон Кірбі.

Байден доручив провести прямі переговори з РФ: про що йдеться

Джо Байден. Фото: з відкритих джерел

Представник Адміністрації США розповів, що не йдеться про зброю, яка може бути використана для нападу на людей на землі. Проте Штати та їх союзники абсолютно серйозно ставляться до загрози Російської Федерації.

"Ми дуже серйозно ставимося до цієї потенційної загрози. Розвідка США "зазнає серйозних побоювань щодо широкого розсекречення цих розвідувальних даних", — висловився американський чиновник.

За словами Кірбі, президент США Джо Байден у зв'язку з отриманими даними наказав провести брифінги для лідерів Конгресу, здійснити "пряму дипломатичну взаємодію з Росією, нашими союзниками та партнерами, а також іншими країнами світу".

У Білому домі також висловили нерозуміння рішенням голови комітету з питань розвідки Палати представників США Майка Тернера розкрити публічно розвідувальні дані.

Сполучені Штати повідомили Конгресу та союзникам у Європі про нові розвідувальні дані, пов'язані з російським ядерним потенціалом, який може становити міжнародну загрозу. Пізніше джерела повідомили, що попередження стосувалося російського потенціалу у космосі та супутників.

Москва бачить у заявах США про загрозу нацбезпеці спробу переконати республіканців у Конгресі схвалити проект за допомогою для України.

Читайте також на порталі "Коментарі" – у США Палата представників оголосила перерву, не схваливши допомогу Україні: що тепер.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Джо Байден має повноваження бодай завтра надіслати Україні мільйони снарядів: ЗМІ розкрили деталі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини